2/10/12

Στην Επιθεώρηση Εργασίας (και τη Δ/νση Αλλοδαπών)


Πληροφορηθήκαμε από τον υφυπουργό Εργασίας, την Παρασκευή, κατά την απάντησή του στην επερώτηση του ΚΚΕ για την δραστηριότητα της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας σχετικά με την εργασιακή απασχόληση Ελλήνων, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου (δηλαδή η τοπική Επιθεώρηση Εργασίας) επεχείρησε να ελέγξει τα γραφεία μας στη Χαλκίδα (και ...Λειβαδιά, που δεν υπάρχουν!), αλλά "ήταν κλειστά". Τη Δευτέρα το πρωί, κλιμάκιο της Τοπικής μας, με επικεφαλής τον συναγωνιστή βουλευτή Ευβοίας Νίκο Μίχο, επισκέφθηκε την Επιθεώρηση Εργασίας στη Χαλκίδα,
για να ενημερώσει τον προϊστάμενό της ότι το απογευματινό ωράριο λειτουργίας που αναγράφεται στην είσοδο των γραφείων μας είναι αληθές και ότι, εάν επιθυμεί έλεγχο κατά το ωράριο εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, ευχαρίστως ν' ανοίξουμε τα γραφεία οποιαδήποτε ώρα τους διευκολύνει, μιας που δεν έχουμε να κρύψουμε το παραμικρό. Δεν διαθέτουμε αμοιβόμενο προσωπικό, είμαστε όλοι εθελοντές, και δεν υπάρχει κανενός είδους οικονομική (ούτε ρουσφετολογική) συναλλαγή για το κοινωνικό έργο του Κινήματός μας.


Ευκαιρίας δοθείσης, επισημάναμε τις καταγγελίες που δεχόμαστε συνεχώς για την αναποτελεσματικότητα (κάποιοι μιλούν για ολιγωρία, άλλοι για διαφθορά) της Επιθεώρησης Εργασίας σε ελέγχους επιχειρήσεων και εργολάβων που απασχολούν παρανόμως αλλοδαπούς. Κατά την κοινή λογική, οφείλουμε να ελέγχουμε την ακρίβεια οποιασδήποτε καταγγελίας πριν κινητοποιήσουμε τις αρμόδιες αρχές ή την καταθέσουμε στον αρμόδιο υπουργό, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε πρόθυμοι να στηρίξουμε -με τις δυνατότητες δίνει ο νόμος στα κοινοβουλευτικά κόμματα- τις κρατικές υπηρεσίες στην εφαρμογή των νόμων προς το συμφέρον των Ελλήνων. Επιθυμούμε την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού (ο οποίος ενεργοποιείται άψογα για εισπρακτικούς λόγους) και προς την κατεύθυνση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων -εκτός των λαθρομεταναστών, όπου ήδη διαπιστώνεται έντονος ζήλος.


Πριν την αναχώρησή μας από το κτίριο, επισκεφθήκαμε και το Τμήμα Αδειών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Ευβοίας, που στεγάζεται σε άλλο όροφο και για την οποία είχαμε πλήθος καταγγελιών το τελευταίο δεκαήμερο. Είχαμε διαπιστώσει ήδη τις προηγούμενες μέρες την ακρίβεια των καταγγελιών, με εκατοντάδες αλλοδαπούς (ως επί το πλείστον αφροασιάτες μουσουλμάνους) να σπρώχνονται και να βιαιοπραγούν σε πελώριες ουρές στο δρόμο και τις σκάλες του κτιρίου, τα μαγαζιά του τετραγώνου να ασφαλίζονται με ρολά κάθε πρωί, τους υπόλοιπους ενοίκους, αλλά και υπαλλήλους του κτιρίου να μην έχουν πρόσβαση στα σπίτια και την εργασία τους... Παραδόξως, κατά την σημερινή -προαναγγελθείσα στην αστυνομία- επίσκεψή μας υπήρχαν μόνο μερικοί ανατολικοευρωπαίοι οικογενειάρχες, καθισμένοι ήσυχα να περιμένουν να εξυπηρετηθούν...


Σύμφωνα με τους υπαλλήλους, κατά τις τελευταίες βδομάδες (που γινόταν οι ανανεώσεις αδειών παραμονής) εξυπηρετούνταν καθημερινά κατά μέσο όρο πεντακόσιοι (500!) αλλοδαποί (συμπεριλαμβανομένων των δεκάδων περιπτώσεων που έφερναν μαζικά δικηγόροι), αλλά επειδή ο αριθμός των αιτούντων είναι τεράστιος δόθηκε παράταση της προθεσμίας για άλλο ένα δεκαπενθήμερο! Ένας πρόχειρος υπολογισμός, με βάση αυτή την πληροφόρηση, μας δίνει πάνω από 10.000 νομιμοποιημένους αλλοδαπούς μόνο στην Εύβοια!  Προσθέτοντας τους υπερπολλαπλάσιους τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες, που δεν πρόλαβαν ή δεν ενδιαφέρθηκαν να "νομιμοποιηθούν" μετά την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, το ποσοστό των αλλοδαπών στον συνολικό πληθυσμό του νησιού είναι τρομακτικά μεγάλο.


Κατά την αναχώρησή μας, στην είσοδο του κτιρίου βρισκόταν μόλις οκτώ αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους ευρωπαίοι, και πολλαπλάσιοι ευδιάθετοι αστυνομικοί - έχοντες την εντύπωση ότι η παράσταση με την απόκρυψη της καθημερινής εικόνας πέτυχε, όπως στον Σαμαρά και τον Δένδια η βόλτα στην Ομόνοια. Ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι οι Χρυσαυγίτες -βουλευτές και μη- είμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν περιμένουμε τις παραστάσεις τους για να σχηματίσουμε εικόνα για την καθημερινότητα του λαού μας στη γη του.    

Ο αγώνας μας για την Ελλάδα και τους Έλληνες συνεχίζεται σε κάθε επίπεδο, όλο και  πιο αποφασιστικός. Μέχρι τη Νίκη!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας