17/10/12

Επίσκεψη σε γηροκομείο


Κλιμάκιο της ομάδας "Αλληλεγγύη στους Έλληνες", της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, επισκέφθηκε χθες γηροκομείο της Χαλκίδος, όπου φιλοξενούνται 33 υπερήλικες συμπατριώτες μας. Προσφέραμε σεβαστή ποσότητα φρέσκων λαχανικών, για την κουζίνα του ιδρύματος, αλλά και καινούργια ρούχα ως δώρο ηθικού για τους γέροντες.


Ξεναγηθήκαμε σε όλους τους χώρους του ιδρύματος, που ήταν πολύ περιποιημένοι με χαρούμενα χρώματα και όμορφους πίνακες, και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για αρκετή ώρα με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί.


Γνωρίζουμε οι Εθνικιστές ότι το κύριο παράπονο -εκφρασμένο ή μη- όσων φιλοξενούνται σε "οίκους ευηγηρίας" είναι ότι νιώθουν αποκομένοι από την ζωή των οικογενειών που δημιούργησαν. Είναι οι γεννήτορες παιδιών που δεν βλέπουν παρά σπάνια (και εάν) ως επισκέπτες μερικών λεπτών. Παιδιών που έκαναν δικές τους οικογένειες και "πάρκαραν" σε ιδρύματα τους υπερήλικες γονείς τους, που δεν χωρούν πια στον "σύγχρονο τρόπο ζωής", να μετρούν τις μέρες μέχρι την επόμενη επίσκεψη... μέχρι το αναπόφευκτο τέλος. 


Επισκεφθείτε το γηροκομείο της περιοχής σας, ακόμη και αν δεν έχετε κανένα γνωστό σε αυτό. Αφιερώστε λίγο χρόνο στους απόμαχους του Έθνους μας.  

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας