29/10/12

Γραφεία Χαλκίδος: Προβολή και ομιλίες για την 28η Οκτωβρίου


Σε κατάμεστα γραφεία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσία του βουλευτή Ευβοίας Νικολάου Μίχου. Προβλήθηκε ενδιαφέρον βίντεο με οπτικό υλικό της εποχής και ακολούθησαν ομιλίες και συζήτηση.


Ο συναγωνιστής Βαγγέλης Μπαρμπούρης παρουσίασε το χρονικό της εμπλοκής της Πατρίδας μας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επισημαίνοντας άγνωστες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιστορικές λεπτομέρειες για πρόσωπα και καταστάσεις.


Ο υπεύθυνος ιδεολογικού της Τοπικής μας, συναγωνιστής Ε. Καρακώστας, με μια πολύ παραστατική ομιλία συνέκρινε τις ιδέες, τα καθεστώτα και τους ηγέτες του τότε και του σήμερα. Ακολουθεί ενδεικτικό απόσπασμα: 
"Φανταστείτε Σύντροφοι, η Ελλάς του 1940, να ήταν ένα κράτος κοινοβουλευτικό, όπως σήμερα. Φανταστείτε στη θέση του φασίστα (εντός ή εκτός εισαγωγικών) Μεταξά, να βρισκόταν ο σημερινός, ο προηγούμενος από αυτόν, ή οι παλαιότεροι κοινοβουλευτικοί ηγέτες, αυτοί που κυβέρνησαν από το 1974 κι εντεύθεν. Φανταστείτε, οι ίδιοι οι σημερινοί ρουφιάνοι των μέσων μαζικής εξαπάτησης, αυτά τα πληρωμένα ανδρείκελα του καθεστώτος, να διαμόρφωναν και τότε την κοινή γνώμη. Φανταστείτε, το σημερινό Καθεστώς της σαπίλας να κυβερνούσε την Ελλάδα του Οκτωβρίου του 40. 

Απόψε, θα σκύβαμε με θλίψη το κεφάλι, θα τυλίγαμε με συγκίνηση τις Σημαίες μας και θα ντρεπόμασταν να αντικρύσουμε κατάματα τους εχθρούς και τους φίλους του Μεγάλου μας Έθνους…

Χαμογελάστε Σύντροφοι! Η Ελλάς του 1940 δεν είχε ηγέτη κανέναν Σαμαρά, κανέναν Τσίπρα, κανέναν Βενιζέλο, κανένα προδότη του μεταπολιτευτικού καθεστώτος! Η Ελλάς του 40 είχε την τύχη να διοικείται από τον φασίστα Μεταξά και από ένα Καθεστώς γνήσια Λαϊκό και ξεκάθαρα Εθνικιστικό! Αφήστε τους φιλελεύθερους και τους μαρξιστές να συκοφαντούν τον Μεγάλο Ηγέτη και το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Όσα ψέμματα κι αν λέγουν, όσες αηδίες κι αν διδάσκουν στα βρωμοσχολεία της κόκκινης πανούκλας, η Ιστορία ΔΕΝ παραχαράσσεται: Το ΟΧΙ το εκστόμισε ο Φασίστας Μεταξάς και η Νίκη είναι προϊόν της εκπαιδεύσεως Στρατού και Λαού από το Εθνικό Καθεστώς του! 

Εάν ο Μεταξάς, ακολουθούσε τον δρόμο που ακολουθούν οι ηγέτες της Μεταπολίτευσης, το Έπος του 40 θα είχε μετατραπεί σε ένα ακόμη όνειδος για το Έθνος μας, ένα όνειδος παρόμοιο με αυτά που μας συνήθισαν οι δημοκράτες μετά την εγκαθίδρυση της Μεταπολίτευσης. Εάν το Καθεστώς της εποχής εκείνης ήταν παρόμοιο με το σημερινό Καθεστώς της Κομματοκρατίας, η Ελλάς θα είχε ανοίξει τα σύνορά της, για να περάσει δίχως τουφεκιά ο Ιταλικός Στρατός. Εάν οι δημοσιογράφοι της εποχής εκείνης ήταν σαν τα σημερινά στρατευμένα και ξεπουλημένα ψοφίμια, θα συνιστούσαν στο Λαό μας -όπως κάνουν σήμερα- σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Όμως αυτά που οι "δημοκράτες" και οι μπολσεβίκοι ονομάζουν "σύνεση και αυτοσυγκράτηση", στα δικά μας εθνικιστικά λεξικά  σημαίνουν δειλία και συμμορφωτισμό! 

Χαμογελάστε Σύντροφοι! Η Ελλάς του 40 είχε Καθεστώς Εθνικό και όχι κυνοβουλευτικό!

Γιατί όμως οι σημερινοί δημοκράτες μισούν τόσο τον Πατέρα της Νίκης, τον στρατηγό Μεταξά; Τον μισούν διότι εκφράζει όλα όσα εκείνοι δε θα μπορέσουν να αγγίξουν ποτέ! Εκφράζει την Πίστη, την Περηφάνια, τον Αγώνα με κάθε τίμημα! Εκφράζει την Λευτεριά του Ελληνικού Πνεύματος και την εκτόνωση της Ελληνικής Ισχύος! Γιατί οι σημερινοί δημοκράτες, μισούν τόσο το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου; Το μισούν διότι εξέφραζε την πραγματική Λαϊκή Κυριαρχία, εκείνη που υποτάσσεται σε ένα ανώτερο ιδανικό, το αιώνιο Ιδανικό της Φυλετικής Συνέχειας! Το μισούν διότι δεν γονάτισε μπροστά σε διεθνείς τοκογλύφους, διότι δεν υποχώρησε μπροστά σε καμιά αντιξοότητα, μπροστά σε κανέναν εχθρό του Έθνους, διότι δεν υπέστειλε ποτέ τη Σημαία μας!"
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας