13/10/12

Νέο ρεκόρ: 18 αστυνομικοί για προσαγωγή 6 Χρυσαυγιτών!


Ο πανικός του συστήματος σε πλήρη ανάπτυξη... Στον Ωρωπό, προχθες το μεσημέρι, επιστρατεύτηκαν 18 (δεκαοκτώ) αστυνομικοί για να προσαγάγουν -στα καλά καθούμενα (κυριολεκτικά)- για "εξακρίβωση στοιχείων" 6 (έξι) συναγωνιστές της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, που καθόταν ήρεμα και έπιναν τον καφέ τους σε κατάστημα της περιοχής! Σε μια περιοχή όπου η αστυνομία εμφανίζεται με καθυστέρηση ωρών και έλλειψη ανδρών, όταν κληθεί από θύματα εγκληματιών, κινητοποιήθηκαν μέχρι και ...ενισχύσεις από το Καπανδρίτι για "μια απλή εξακρίβωση στοιχείων" μελών μας, σχεδόν με το που εμφανιστήκαμε στην περιοχή!

Οι συναγωνιστές αποτελούσαν κλιμάκιο της Ομάδας "Δουλειά στους Έλληνες" (που τόσο έχει ενοχλήσει την αριστερά) και είχαν ολοκληρώσει τις ενημερωτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις της ευρύτερης Βιομηχανικής Περιοχής Σχηματαρίου-Οινοφύτων, όπου είχαν τύχει θετικότατης ανταπόκρισης. Ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της δράσης, σταμάτησαν για έναν καφέ στον Ωρωπό, επιλέγοντας να αγνοήσουν το ασφαλίτικο που τους ακολουθούσε τις τελευταίες ώρες. Οι μόνοι άλλοι θαμώνες του μαγαζιού που κάθησαν ήταν μια παρέα ηλικιωμένων, που τους υποδέχθηκε με ενθουσιασμό. Η φιλική συζήτηση κράτησε περίπου μισή ώρα, οι ηλικιωμένοι αποχώρησαν, οι συναγωνιστές ετοιμάζονταν να φύγουν επίσης, όταν... 

Περιπολικά, τζιπ και μοτοσυκλέτες της αστυνομίας σταμάτησαν απότομα στην είσοδο και 18 (δεκαοκτώ) αστυνομικοί περικύκλωσαν το τραπέζι, οι μισοί ένστολοι, οι άλλοι με πολιτικά, οι μοτοσυκλετιστές με ...κουκούλες κάλυψης του προσώπου τους(!) και ο επικεφαλής (υποδιοικητής ασφαλείας) ζήτησε από τα μέλη μας να τους ακολουθήσουν στο τμήμα. Κάποιες εύλογες ερωτήσεις -"Έρχονται και άρματα μάχης;"- έμειναν αναπάντητες, άλλες -"Για ποιον λόγο;"- απαντήθηκαν με σοβαρότητα: "Μια απλή εξακρίβωση στοιχείων".  Ταυτότητες πάντως δεν ζητήθηκαν, για την επί τόπου στοιχειώδη αιτιολόγηση της σοβαροφανούς απαντήσεως. Οι συναγωνιστές ενημέρωσαν τον αρμόδιο της Τοπικής Οργάνωσης και μπήκαν στα περιπολικά που τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, συνοδεία μοτοσυκλετών μπροστά και πίσω.

Αφού πιστοποιήθηκε (προς μεγάλη λύπη των "άνωθεν") ότι ουδείς από τους έξι προσαχθέντες  καταζητείται, φυγοδικεί, ή χρωστά κλήση της τροχαίας και αφού κλιμάκιο στελεχών της τοπικής ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι προσέρχεται για να συγχαρεί προσωπικά τα όργανα της τάξεως για τον ζήλο που επιδεικνύουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του... εγκλήματος, σε μια περιοχή με πλήθος διαρρήξεων, κλοπών, ληστειών, παρενοχλήσεων από λαθρομετανάστες που περιφέρονται ανενόχλητοι, οι συναγωνιστές αφέθηκαν ελεύθεροι.


Οι δικαιολογίες, που δόθηκαν στα στελέχη της τοπικής μας από αξιωματικούς του τμήματος για την ξεκάθαρα πολιτική μεροληψία που επέδειξαν, ήταν (με σειρά εμφανίσεως): 1. καταγγελία από κατοίκους που τους φανήκαμε "ύποπτοι" (απορρίφθηκε: όποτε καλούν για πραγματικά ύποπτους πακιστανούς επιδειξίες, ρομά διαρρήκτες, αλβανούς νταήδες κλπ, η αστυνομία απουσιάζει επιδεικτικά), 2. καταγγελία από εργοδότη που απασχολεί παράνομους αλλοδαπούς και "φοβήθηκε" όταν μας είδε στην περιοχή (απορρίφθηκε: κατά το νόμο θα έπρεπε να προσαγάγουν εκείνον για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών), 3. άνωθεν εντολές να ελέγχονται εξονυχιστικά όσοι φορούν διακριτικά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (επιβεβαιώθηκε: "Ε, τί θέλετε τώρα; Αν φορούσατε μπλούζες άλλου κόμματος, της Αλ Κάιντα, των Γκρίζων Λύκων ή ό,τι άλλο, δεν θα σας ενοχλούσε κανείς")...

Ενημερώνουμε τους "δημοκράτες" της κυβέρνησης ότι ο τρόπος που βρήκαν για να παρενοχλούν την πολιτική δραστηριότητα του Κινήματός μας είναι αναποτελεσματικός, αντισυνταγματικός και γελοίος. Απέναντί τους έχουν αποφασισμένους Ιδεολόγους και όχι τα γνωστά τους φοβικά κομματόσκυλα. Για να κάνουν προσαγωγές στην επόμενη δράση μας, θα χρειαστούν -μ' αυτές τις αναλογίες- πάνω από 150 αστυνομικούς. Τους συστήνουμε να τους πάρουν απ' τους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων και τις τηλεπερσόνες και όχι απ' τα αστυνομικά τμήματα των μαστιζόμενων απ' το έγκλημα περιοχών.


Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας