11/5/14

Η δημοκρατία και ο σοσιαλισμός τρέχουν απ' τα μπατζάκια του Ν. Λεβέντη


Ο κύριος που κουνά το δάκτυλο στη φωτογραφία είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Χαλκιδέων, Νίκος Λεβέντης. Εκλέχθηκε πλειοψηφικά με 48 (σαρανταοκτώ) ψήφους συνολικά, μετά από πολύωρη ψηφοφορία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας (για να κάνουμε τους συσχετισμούς, ο πληθυσμός της πόλης είναι άνω των 102.000). Αυτός ο αριστερός "δημοκράτης" ενοχλήθηκε σφόδρα από την πρόσφατη διανομή τροφίμων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και δημοσιοποίησε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Με έκπληξη μέσα στην προεκλογική περίοδο είδαμε στήν πόλη. μας στην Χαλκίδα να πραγματοποιείται  διανομή τροφίμων ρατσιστικού προσανατολισμού από την γνωστή φασιστική οργάνωση. 
Αναρωτιόμαστε από που πήραν άδεια ώστε να δυσφημούν την πόλη μας διαδίδοντας τις ρατσιστικές και απάνθρωπες πρακτικές τους εκμεταλλευόμενοι τις συνέπειες των εξαθλιωτικών μνημονιακών πολιτικών; 
Εμείς καταδικάζουμε βέβαια αυτές τις πρακτικές και καλούμε όλους τους συνδυασμούς του Δήμου μας να τις καταδικάσουν και αυτοί.
Επίσης αναρωτιόμαστε ποιά είναι η θέση της τωρινής Δημοτικής αρχής και πως επιτρέπει στην πόλη μας να λειτουργεί γραφείο της φασιστικής οργάνωσης που το χρησιμοποιεί σαν ορμητήριο για τις ρατσιστικές της πρακτικές;"
Μερικές παρατηρήσεις μας για την ανακοίνωση του τοπικού σταλινίσκου του ΣΥΡΙΖΑ:
  1. Για να "εκπλήσσεται", δεν έχει επαφή με τα πεπραγμένα στην πόλη της οποίας διεκδικεί την δημαρχία. Μόνο στην πόλη της Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 μαζικές διανομές τροφίμων τους τελευταίους 20 μήνες, από την Τοπική Οργάνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. (Ενδεικτικά, δείτε ΕΔΩ.)
  2. Προφανώς τον πείραξε ότι έγινε ακόμη μία διανομή πριν τις εκλογές και οι συγκρίσεις θα είναι νωπές και εύκολες: Ο συνδυασμός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  για την Περιφέρεια, "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την Στερεά Ελλάδα" επέλεξε  να διανείμει τρόφιμα στους συμπολίτες που δοκιμάζονται από την μνημονιακή συγκυβέρνηση (την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει διάθεση να πολεμήσει), αντί να κάνει "σοσιαλιστικά" πάρτι για τους υποψηφίους του, "διασκεδάζοντας μέχρι πρωίας με ποτά και δυνατή μουσική", όπως έκανε ο Νίκος Λεβέντης και το "Ρεύμα Ανατροπής" του.
  3. Αναρωτιόμαστε πώς του ήρθε η ιδέα ότι απαιτείται οποιουδήποτε είδους άδεια για την έμπρακτη αλληλεγγύη οποιουδήποτε προς οποιονδήποτε. Μήπως νομίζει ότι βρισκόμαστε σε κάποια σοβιετικού τύπου "δημοκρατία", σαν τη Βόρειο Κορέα;
  4. Αφού θεωρεί τη διανομή τροφίμων σε δοκιμαζόμενους Έλληνες "ρατσιστική και απάνθρωπη πρακτική", δεν είναι επίσης "ρατσιστικό και απάνθρωπο" να κάνει πάρτι ΜΟΝΟ για τους κομματικούς νεολαίους, αντί να έχει ελεύθερη είσοδο για όλους τους κατοίκους του δήμου ΚΑΙ τους λαθρομετανάστες της περιοχής μας;
  5. Θέλει να γίνει δήμαρχος, ενώ δεν γνωρίζει ούτε τον Νόμο ούτε τις αρμοδιότητες της θέσης που διεκδικεί. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι, στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ούτε ο δήμαρχος ούτε κανένας αιρετός άρχων δεν έχει την παραμικρή δικαιοδοσία να επιτρέπει ή ν' απαγορεύει την λειτουργία γραφείων πολιτικών κομμάτων, όση εμπάθεια κι αν έχει εναντίον τους. Δήμαρχος είναι, όχι δικτάτωρ!
Εν ολίγοις, είναι εμφανές από το σύνολο της υβριστικής ανακοίνωσης ότι ο Νίκος Λεβέντης επιδιώκει να γίνει ένας εμφυλιοπολεμικός και απολυταρχικός δήμαρχος, που θα μεροληπτεί απέναντι στους δημότες ανάλογα με τα πολιτικά τους φρονήματα. Ας κριθεί από τον λαό της Χαλκίδας.

Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τοπική Οργάνωση Ευβοίας