25/11/12

T.O. Λαμίας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ


Η Τοπική Οργάνωση Λαμίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Η παρουσία μας στο πλευρό των εργαζόμενων θα γίνει εντονότερη. Ακολουθεί ανακοίνωση της Τ.Ο. Λαμίας: 


Ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σας καλεί να απαιτήσετε μαζί του: 
- να μην περάσει κανένα σπάσιμο της εταιρείας σε “καλή” και “κακή” ΛΑΡΚΟ 
- καμία ιδιωτικοποίηση, αλλά ένταξη της εταιρίας σε Εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας, αφού η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παίξει καίριο ρόλο σε αυτό 
- άμεση μετοχοποίηση των χρεών της στους μετόχους της (ΔΕΗ,ΕΘΝΙΚΗ κτλ.), ώστε να αυξηθεί το ποσοστό του Δημοσίου 
- σταδιακή ένταξη των εργολαβικών εργατών, μετά από επανεκπαίδευση, στον σταθερό κορμό εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ 
- λειτουργία εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε σταθερή βάση για υποψήφιους νέους Έλληνες εργαζόμενους που επιθυμούν να εργαστούν στην εταιρεία 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απαιτεί όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να έχουν σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά, χωρίς μισθολογικές διακρίσεις (κατάλοιπα του παλαιοκομματισμού) που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. 

Εμείς πιστεύουμε πως η οικονομία του Εθνικού Κράτους δεν πρέπει ποτέ να είναι αντίθετη με τις κυρίαρχες Ιδέες του. Δεν πρέπει ποτέ για παράδειγμα χάριν της αύξησης της παραγωγής (φτηνά εργατικά χέρια,ξένοι εργάτες κ.τ.λ) να απειλείται αυτή η ίδια η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Μία ισχυρή οικονομία δίνει δύναμη στο εθνικό κράτος, όμως δεν πρέπει χάριν της οικονομίας να θυσιάζεται η αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν πρέπει δυνάμεις οικονομικές να καθορίζουν την Πολιτική του Κράτους. Δεν πιστεύουμε στην αυθύπαρκτη υπόσταση και δυναμική της οικονομίας, αλλά σε μια οικονομία με κατεύθυνση και προέλευση Εθνική. 

Είμαστε αντίθετοι τόσο στην ασυδοσία του φιλελευθερισμού, όσο και στην ισοπέδωση του μπολσεβικισμού. Πιστεύουμε στην ιδιοκτησία, όχι όμως στην κερδοσκοπία και τον θησαυρισμό. Πιστεύουμε σε μια οικονομία υπηρέτη των εθνικών συμφερόντων και όχι σε ένα κράτος, υπηρέτη της οικονομικής σκοπιμότητας. 

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με εσκεμμένη κακοδιαχείριση και το φόρτωμα με τεχνητά χρέη της ΛΑΡΚΟ, το ΚΚΕ με το συνεχές σαμποτάρισμα της κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας, και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ύποπτη απαίτηση το 2009 να μην δοθεί άδεια λειτουργίας για οικολογικούς λόγους στην εταιρεία, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να παρουσιάζονται σαν όψιμοι σωτήρες. 

Οι Έλληνες Εθνικιστές με την ξεκάθαρη θέση μας κατά του μνημονίου και των νόμων περί αποκρατικοποιήσεων-ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, αλλά και την κινεζοποίηση σε μισθούς και συνθήκες εργασίας μπορούμε να κοιτάμε στο πρόσωπο τον Έλληνα εργαζόμενο στη ΛΑΡΚΟ και να τον καλέσουμε να αγωνιστεί μαζί μας για τη σωτηρία της Πατρίδας. 

Τ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ 
Πλατεία Πάρκου & Κολοκοτρώνη 
Τετάρτη-Παρασκευή 19:00-21:00