10/12/14

Ομιλία για τα ναρκωτικά στα γραφεία Χαλκίδας


Η μάστιγα των ναρκωτικών ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες γενοκτονίας του λαού μας, ήταν το κεντρικό θέμα ομιλίας που διεξήχθη την Κυριακή στα γραφεία της Τ.Ο. Ευβοίας στη Χαλκίδα. Η συναγωνίστρια Μάνθα Δέδε μίλησε για τα αίτια της εξάπλωσης των ναρκωτικών στη νεολαία και τις επιπτώσεις στην οικογένεια, την κοινωνία και την χώρα.

Παρουσιάστηκαν οι (σκόπιμα) αναποτελεσματικές πολιτικές των κυβερνήσεων σχετικά με το θέμα και αναλύθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για την καταπολέμηση της μάστιγας.

Η αύξηση κατά γεωμετρική πρόοδο του αριθμού των εξαρτημένων ατόμων, όλο και πιο νέων ηλικιών, από όλα τα κοινωνικά στρώματα αποτελεί - όπως αποδεικνύουν έγκυρες επιστημονικές έρευνες - συνάρτηση της χωρίς προηγούμενο αξιακής (κύρια) και οικονομικής (δευτερευόντως) κρίσης που μαστίζει την κοινωνία. Οι νέοι που στρέφονται στα ναρκωτικά είναι οι πιο ευαίσθητοι δέκτες αυτής της συστημικής κρίσης, που οδηγεί στον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού, αρχίζοντας από τα πιο αδύναμα στοιχεία του. Η έλλειψη εθνικής παιδείας, η αμφισβήτηση των διαχρονικών ελληνικών αξιών, η εξασθένηση του θεσμού της οικογένειας, η προώθηση παρακμιακών "ινδαλμάτων" και η απομάκρυνση των νέων από υγιή πρότυπα που προάγουν αρχές και αξίες, σε συνδυασμό με την οικονομική εξαθλίωση και την ταυτόχρονη καταναλωτική εξάρτηση, καθώς και η απουσία ενός κράτους ασφάλειας, προστασίας, πρόνοιας, δικαιοσύνης και αξιοκρατίας, οδηγούν εύκολα τους πιο ευάλωτους νέους στον ψεύτικο κόσμο των εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας τοξικομανής, όταν και άμα θελήσει να απεξαρτηθεί, είναι πρώτον η γραφειοκρατία, που καθιστά απαγορευτικά τα προγράμματα απεξάρτησης, δεύτερον η παρουσία των ναρκωκυκλωμάτων, που δεν τον αφήνουν να απεξαρτηθεί, και τρίτον το γεγονός ότι κατά το πέρας της απεξάρτησης του εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις ίδιες συνθήκες που αρχικά τον έσπρωξαν στα ναρκωτικά. Η σημερινή φιλελεύθερη πολιτεία αφήνει την απόφαση της απεξάρτησης του τοξικομανή αποκλειστικά στον ίδιον, αν και είναι σαφές ότι βρίσκεται σε κατάσταση αργής αυτοκτονίας και παράλληλα προφανές ότι λόγω εξάρτησης βρίσκεται σε αδυναμία λογικής σκέψης. Ακόμα και όταν αυτός αποφασίσει οικειοθελώς να απεμπλακεί από την παγίδα του θανάτου, έρχονται νέα προβλήματα προς αντιμετώπιση, αφού η λίστα αναμονής για ένταξη στα προγράμματα απεξάρτησης είναι εξαιρετικά μεγάλη, με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό των τοξικομανών να καταλήγουν στο νεκροταφείο, πριν ενταχθούν στα όποια προγράμματα. Ακόμα, όμως, και αν ενταχθούν, τα κυκλώματα των ναρκωτικών, με τους λαθρομετανάστες να πρωταγωνιστούν, περιτριγυρίζουν τα κέντρα απεξάρτησης ανενόχλητα, προσπαθώντας να πάρουν πίσω τους «πελάτες» τους με κάθε αθέμιτο τρόπο. Οι δε τοξικομανείς αφήνονται στην τύχη τους από την πολιτεία στερούμενοι το πιο ισχυρό εργαλείο στον αγώνα τους για απεξάρτηση, που είναι η απασχόληση, η εργασία με σκοπό την αξιοπρεπή διαβίωση και το όραμα ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η Χρυσή Αυγή δίνει ιδιαίτερη σημασία στους νέους, γιατί αυτοί είναι η συνέχεια και το μέλλον του Έθνους μας:  

Εθνικός προσανατολισμός της Παιδείας, μακριά από τα Φιλελεύθερα Διεθνιστικά και Μαρξιστικά δόγματα που της επιβλήθηκαν από τη Μεταπολίτευση και μετά. Ελεύθερη εισαγωγή και σπουδές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για όσους αποφοίτους το επιθυμούν, με άμεση απορρόφηση των αριστούχων σε κάθε κλάδο, σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες τρέχουσες ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας. Σπουδές στο εξωτερικό για μεταπτυχιακή επιμόρφωση με υποτροφίες και όχι για την ανεξέλεγκτη παραγωγή πτυχιούχων αμφιβόλου επιπέδου σπουδών και εθνικής συνειδήσεως. Ένταξη και οργάνωση των Νέων σε επιμορφωτικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές, παραγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο τους και κατά τους θερινούς μήνες. Εξυγίανση των αθλητικών κυκλωμάτων (παράγοντες, μεσάζοντες), ώστε να πάψουν τα μαζικά αθλήματα να είναι το όπιο του Λαού και όπλο στα χέρια των οικονομικο-πολιτικών παραγόντων. Προβολή υγιών εθνικών και κοινωνικών αξιών και προτύπων, με έμφαση στη διαμόρφωση Ελληνοπρεπών προσωπικοτήτων, σκεπτομένων, δημιουργικών, αγωνιστικών και θαρραλέων. Επαναφορά της θανατικής ποινής για τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών.

ΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΜΑΧΕΤΑΙ, ΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ.


Τ.Ο. Ευβοίας