29/11/14

Ομιλία για τα γεγονότα της περιόδου του Πολυτεχνείου '73-'74.


Ακόμα μια ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα γραφεία της Τ.Ο Ευβοίας στη Χαλκίδα. Συναγωνιστές, συναγωνίστριες και φίλοι του Κινήματος παρευρέθηκαν στην ομιλία που διεξήχθη με ομιλητή τον συναγωνιστή Γεώργιο Δήμου και  θέμα την προπαγάνδα των γεγονότων του Πολυτεχνείου 1974 από τη μεταπολίτευση.


Η γραμματέας της ΤΟ ΕΥΒΟΙΑΣ Αλεξάνδρα Μπάρου, σχολιάζει την επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις
Ο συναγωνιστής Γεώργιος Δήμου μιλά για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου '74

Η γραμματέας της τοπικής Αλεξάνδρα Μπάρου, αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, έδωσε το λόγο στον συναγωνιστή Γεώργιο Δήμου που αναφέρθηκε στα γεγονότα που συνέβησαν κατά την περίοδο 1973-1974 που αποκαλύπτουν την αλήθεια και που σκοπίμως αποκρύπτονται από τον Ελληνικό λαό.

 Γεγονότα ,που εκείνη την περίοδο συνέβησαν, κι ο Ελληνικός λαός τα προσπερνά, τα ξεχνά ,ίσως δεν τα γνωρίζει. Γεγονότα που έχουν καθοριστική σημασία αφού ανατρέπουν και γκρεμίζουν κάθε μύθο καλά πλασμένο,που αναπαράγεται, γύρω από την ημέρα του Πολυτεχνείου. Την ημέρα εκείνη, που εντέχνως προβάλλουν και χρησιμοποιούν οι «Δημοκρατικοί», ως την ημέρα έναρξης της Δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της υπερηφάνειας και του αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία και ιδανικά.

 Κι όμως σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, τι διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία κι από ποιους γράφεται η ιστορία; Τι διαδίδεται από γενιά σε γενιά; Τι ακριβώς γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 17 Νοεμβρή; Ποιοι είναι τελικώς, οι ήρωες αυτής της περιόδου; Ποιοι επωφελήθηκαν και συνεχίζουν να επωφελούνται; Τι έχουν πετύχει και σε ποιο σημείο; Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η ιστορία;
 Που είναι τα ιδανικά ;Που η ελευθερία, Που το ψωμί; που η Παιδεία;…

Τα ερωτήματα απαντώνται αν λάβουμε υπόψη μας ορισμένα γεγονότα και πολιτικές εξελίξεις που λάμβαναν χώρα εκείνη την χρονική περίοδο στη χώρα μας. Αυτός ήταν κι ο σκοπός της συγκεκριμένης ομιλίας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας. Η ενημέρωση, η υπενθύμιση κι η αφύπνιση. 

 Η αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις εκείνης της περιόδου, έχουν ιδιαίτερη σημασία.
 Το 1973 η κυβέρνηση Μαρκεζίνη, αρνήθηκε να συμμετάσχει στον Αραβοισραηλινό πόλεμο και να παρέχει διευκολύνσεις στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ. Επίσης το 1973 υπήρξε μια κρίσιμη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία. Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να βυθίσει τον πλανήτη σε πολυετή πληθωριστική ύφεση και διπλασίασε την τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι, μέσα σε μια νύχτα. Ο σχεδιασμός, εξορηξης πετρελαίου στην περιοχή Πρίνου της Θάσου και το γεγονός ότι μέσα σ αυτήν την περίοδο της «Φιλελευθεροποίησης» ,η χώρα θα οδηγούταν σε ελεύθερες εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 1974 υπό την προεδρία , του τότε πρόεδρου της Δημοκρατίας , Γεώργιο Παπαδόπουλο, δυσαρέστησε τη Δύση ,κι έτσι επήλθε η ανατροπή και η ακύρωση, μέσω της αριστοτεχνικά σχεδιασμένης και στημένης εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σαφώς,δεν θα παραλειπονταν  από τον ομιλητή, η αναφορά στα γεγονότα που εξελίχθηκαν εντός του χώρου του Πολυτεχνείου. Με αρχική, αναφορά σε καλά θαμμένα στοιχεία. Στο πόρισμα Τσέβα και στο πόρισμα Σαμπάνη. Όπου γίνεται λεπτομερείς αναφορά των γεγονότων του Πολυτεχνείου, όπου κατόπιν εισαγγελικής έρευνας ,μετά την 7 ετία ,προέκυψε πως κανένας νεκρός δεν υπήρξε εντός του χώρου του Πολυτεχνείου.

Αντιθέτως, εντός του χώρου Πολυτεχνείου, φοιτητές αριστερών οργανώσεων(πλην του ΚΚΕ ,που είχε δηλώσει ότι «το Πολυτεχνείο είναι δουλειά 350 ΚΥΠατζήδων),μέλη της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ αλλά και ξένοι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών και της ΚΥΠ που διανυκτέρευαν, εξέπεμπαν συνθήματα από τον ήδη έτοιμο, σε λειτουργία ραδιοφωνικό σταθμό, καλώντας κι άλλους ανυποψίαστους, να παραταχθούν μαζί τους. Εκτός από τα γνωστά σε όλους μας συνθήματα «Εδώ Πολυτεχνείο», «κάτω το κράτος»κ.τ.λ εξέπεμπαν και το σύνθημα «ζήτω η σεξουαλική επανάσταση». Σύνθημα επίκαιρο, γνωστό και οικείο αφού το ίδιο σύνθημα εκπέμπεται, προβάλλεται ,υποστηρίζεται, από υμνητές τους, μέχρι και σήμερα.

 Η αναφορά σε σκηνές και γεγονότα που εξελίσσονταν ,θυμίζουν σκηνές που αναβιώνουν τέτοια μέρα κάθε χρόνο και σε κάθε «δημοκρατική»-αντιφασιστική μαζική πορεία και διαδήλωση ομάδων της αριστεράς. Άτομα, μέλη της μαχητικής αριστεράς εκτός των κυνηγητικών όπλων που είχαν στην κατοχή τους, έσπασαν, λεηλάτησαν οπλοπωλεία και επιτέθηκαν στο υπουργείο Δημοσίας τάξης. Άγνωστα άτομα με πολιτική ενδυμασία πυροβολούσαν αδιακρίτως από ταράτσες την ίδια ώρα όπου δημόσια αλλά και ιδιωτική περιουσία καιγόταν. Λεωφορεία και ΙΧ φλέγονταν και αναποδογυρίζονταν με σκοπό τη δημιουργία οδοφραγμάτων και την λεηλασία εμπορικών καταστημάτων.

 Όλα αυτά που συνέβησαν, αποτέλεσαν το εφαλτήριο για αναρρίχηση στην εξουσία και προσωπικό οικονομικό πλουτισμό. Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε έμβλημα αγώνα και επανάστασης, διάχυσης “προοδευτικών” και “δημοκρατικών” ιδεών των αριστεριστών και μαζί με άλλα δημόσια πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά ιδρύματα καταλήφθηκαν μέχρι και σήμερα απ αυτούς, με αποτέλεσμα η πορεία τους, η παιδεία και η εκπαίδευση των νέων να αφεθεί στα δικά τους χέρια.

 Ως γνωστόν, τέτοιου είδους πράξεις του παρελθόντος αλλά και του παρόντος, ούτε καταδικάζονται, ούτε τιμωρούνται. Πορείες αριστερών οργανώσεων με στρατιωτική παράταξη και κοντάρια δεν χαρακτηρίζονται εγκληματικές. Ούτε οι οργανώσεις αυτές, ούτε τα μέλη τους, ούτε οι υποστηρικτές τους χαρακτηρίζονται ως εγκληματίες.

Τη Χρυσή Αυγή όμως, παράνομα, την ανακηρύττουν εγκληματική οργάνωση και τη φυλακίζουν. Τη φυλακίζουν γιατί επιμένει στην αλήθεια, γιατί «εγκληματεί» με τον αγώνα και τις ιδέες της,απέναντι στη συνομωσία των  προδοτών του έθνους και της χώρας μας. Επειδή αγωνίζεται για μια Ελλάδα ένδοξη και υπερήφανη. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

 ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! 
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ! 

T.O. Ευβοίας