1/12/15

Ν.Μίχος για διόδια κ.α. στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας


Στην ομιλία του στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, ο Βουλευτής Ευβοίας Συναγωνιστής Νίκος Μίχος έθιξε μια σειρά ζητημάτων, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Πρόκειται για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης, για την ανάγκη επανακαθορισμού του ελαχίστου ορίου ταχύτητας σε ορισμένους δρόμους, αλλά και για τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι δικυκλιστές, οι οδηγοί μηχανών και ποδηλάτων, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Το κύριο πρόβλημα ωστόσο όσον αφορά το ελληνικό οδικό δίκτυο, είναι το ζήτημα των διοδίων. Από το 1974 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες οδηγοί έχουν πληρώσει δισεκατομμύρια για την κατασκευή, με μόνο αποτέλεσμα δρόμους μισοτελειωμένους και κακοφτιαγμένους και με τις εθνικές οδούς να έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα. Μάλιστα, όσον αφορά τους αγρότες ή πολίτες που κατοικούν κοντά σε δρόμους με διόδια η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, καθώς αναγκάζονται να πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό σε καθημερινή βάση.

Κλείνοντας, ο Συναγωνιστής τόνισε την ανάγκη διδασκαλίας του μαθήματος της Οδικής Αγωγής στα σχολεία, ώστε να μειωθεί μακροπρόθεσμα το ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων.