2/12/15

Ν.Μίχος:"Οι αγρότες μπορούν σε 2 χρόνια να ανεβάσουν την ελληνική οικονομία"


Ο βουλευτής Ευβοίας, Νίκος Μίχος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, ο βουλευτής επισήμανε την δυνατότητα που παρέχεται στους αγρότες και κτηνοτρόφους να κατασκευάζουν μέσα στις βοσκήσιμες περιοχές δεξαμενές νερού και ποτίστρες για την εξυπηρέτησή τους. Η εν λόγω διάταξη, όμως, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα παράθυρο, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, για να κτιστούν βίλες. Ακόμα δεν παύουν μέσα στο νομοσχέδιο να υπάρχουν διατάξεις που καλύπτουν ουσιαστικά τις μίζες που παίρνουν κάποιοι μεγαλοκτηνοτρόφοι εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Μίλησε, επίσης, για τους κινδύνους των φυτοφαρμάκων που είναι μη διασπώμενα και διαχέονται στο νερό. Δυστυχώς, αυτά τα φυτοφάρμακα προωθούνται χωρίς καμία απαγόρευση στην ελληνική αγορά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους στους Έλληνες αγρότες, την ίδια στιγμή που χαρίζονται θαλασσοδάνεια στα κόμματα και τους μεγαλοκαναλάρχες.

Μίλησε, επίσης, για τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές γάλακτος και κρέατος, που πολλές από αυτές είναι παράνομες. Δεν διεξάγουμε κανέναν έλεγχο, ενώ πολλά προϊόντα περνούν ελεύθερα από τα σύνορά μας.

Κατέληξε  λέγοντας πως οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι είναι οι μόνοι που μπορούν μέσα σε δύο χρόνια να ανεβάσουν την οικονομία της Ελλάδος στα ύψη.