3/7/13

Όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ

 
Για άλλη μια φορά ορισμένα τοπικά ΜΜΕ μετέφεραν λειψή και διαστρεβλωμένη εικόνα της ημερίδας του Δήμου Λοκρών για την ΛΑΡΚΟ, πράγμα που δεν βοηθά στην ενημέρωση, στην ανάδειξη και την επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τονίζει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται και να δρα στον πραγματικό κόσμο, δίπλα στον Έλληνα πολίτη και όχι στον εικονικό κόσμο του "success story".

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί αναμφισβήτητα μια μείζονος σημασίας βιομηχανία για την χώρα μας. Εντούτοις τα τελευταία 30 χρόνια όπως τα πάντα σχεδόν σε αυτή την χώρα έχουν στην καλύτερη περίπτωση αφεθεί στην «τύχη» της ή και πολεμηθεί σε κάποιες άλλες. Το γεγονός ότι υπάρχει και λειτουργεί οφείλεται στο στρατηγικής σημασίας σιδηρονικέλιο που παράγει, στην κατά καιρούς μεγάλη κερδοφορία της αλλά και στο πείσμα και τους αγώνες των ίδιων των εργαζομένων της. Η ΛΑΡΚΟ για τους κυβερνώντες ήταν πάντα ένα μαγαζί που απομυζούσαν εκατομμύρια από τα ταμεία της, ενώ λειτουργούσε ταυτόχρονα ως άντρο πελατειακών-ρουσφετολογικών σχέσεων. Μάλιστα έγινε μια από τις πρώτες υπό κρατικό έλεγχο εταιρίες, που χρησιμοποιήθηκε σαν όχημα για τη μετάλλαξη των εργασιακών σχέσεων (εργολαβίες - μπλοκ παροχής υπηρεσιών).

Στο σημείο αυτό πρέπει δυστυχώς να καυτηριάσουμε την απουσία σοβαρής αντίδρασης των σωματείων της εταιρίας. Με τον διορισμό του κάθε πολιτικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος σε πρόεδρο της εταιρίας, με την προώθηση μόνο με κομματικά κριτήρια των προαγωγών είτε του επιστημονικού είτε του εργατικού δυναμικού χάθηκε κάθε ίχνος αξιοκρατίας και υποτιμήθηκαν οι ικανότητες εργαζομένων που δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά και τίμια για τη διατήρηση αλλά και την πρόοδο της εταιρίας. Ακόμα και σήμερα ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας που υποτίθεται εργάζεται σκληρά για την οικονομική σωτηρία της πατρίδας, για μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη και την αξιοκρατία χρησιμοποιεί τη ΛΑΡΚΟ για ρουσφέτια .Χρησιμοποιεί την ΛΑΡΚΟ σαν το μαγαζί του μπαμπά του για να βάζει και να βγάζει όποιον θέλει από τη δουλειά, για να τάζει προαγωγές κ.τ.λ.

Η προ ολίγων ημερών προβοκατόρικη πρόταση του διορισμένου από την Ν.Δ. προέδρου της ΛΑΡΚΟ (φήμες θέλουν να είναι προσωπική επιλογή του κ. Σταϊκούρα ) για μειώσεις μισθών, έχουν δημιουργήσει ένταση και νευρικότητα στους εργαζομένους η οποία υποθέτουμε πως θα λήξει με την "σωτήρια" επέμβαση του κ. Σταικούρα προς τον πολιτικό υφιστάμενο του εμφανιζόμενος σαν... από μηχανής θεός. Δυστυχώς όμως δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι ο κόσμος πια δεν τρώει κουτόχορτο και πως με τέτοια τεχνάσματα δεν μπορούν πλέον να τον κρατήσουν στο μαντρί τους.

Παρόμοιες πρακτικές ακολουθεί και ο Δήμος Λοκρών. Ο σημερινός Δήμαρχος βλέπει από μια την ΛΑΡΚΟ ως πηγή χιλιάδων ευρώ τα οποία απομυζεί με εκβιαστικό τρόπο και από την άλλη θέλει και αυτός μερίδιο από διάφορα ρουσφέτια που λαμβάνουν χώρα στην εταιρία(προαγωγές-προσλήψεις). Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τίθεται ενάντια στο ξεπούλημα – ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ αλλά και σε κάθε μορφής ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου της χωράς μας. Ο ορυκτός πλούτος ανήκει μόνο στον Ελληνικό Λαό και δεν παραχωρείται σε κανέναν είτε εγχώριο είτε διεθνή πλουτοκράτη.

Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ με τελικό σκοπό το ξεπούλημα της, η χαριστική παραχώρηση του Ελληνικού χρυσού (Χαλκιδική) σε διαπλεκομένους επιχειρηματίες – μεγαλοεκδότες, η εδώ και σαράντα χρόνια μη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων αλλά και άλλων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου που υπάρχουν σε αφθονία στη χώρα μας δείχνουν περίτρανα την εγκληματική πολιτική που ασκείται σε βάρος του Ελληνικού Λαού και ίσως να καταδεικνύουν τους πραγματικούς στόχους των εθνοκτόνων μνημονίων που μας έχουν επιβάλει οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θεωρεί ότι η εθνική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου δύναται να γίνει ένας ισχυρός μοχλός εξόδου από την οικονομική κρίση .Σε αυτή την προσπάθεια η ΛΑΡΚΟ επιβάλλεται να είναι μια από τις πρώτες εταιρίες που θα πρέπει να στηριχτεί προκειμένου να αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με συναίσθηση κοινωνικής και εθνικής ευθύνης θα εναντιωθεί με όλες της τις δυνάμεις στην απαξίωση -ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και θα σταθεί σθεναρά στο πλευρό των εργαζομένων.

Χρυσή Αυγή Στερέας Ελλάδας

Διαβάστε επίσης:
Η Χρυσή Αυγή στο υπουργείο Ενέργειας για υδρογονάνθρακες και ΛΑΡΚΟ
Η Χρυσή Αυγή στην πορεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
Επίκαιρη ερώτηση για την απαξίωση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ