22/7/13

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την Εθνική Παραγωγή


Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης για περίπου μία ώρα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη είχε ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Εύβοιας Νικόλαος Μίχος. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, καθώς δόθηκε η ευκαιρία στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής να διατυπώσει στην ηγεσία του Υπουργείου τις θέσεις του Κινήματός μας για τα θέματα του αγροτικού κόσμου.

Ειδικότερα συζητήθηκε το μείζονος σημασίας θέμα της ανάπτυξης και αξιοποίησης των βοσκότοπων της χώρας μας. Ζητήθηκε να εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί του εν εξελίξει προγράμματος που επί του παρόντος εφαρμόζεται πιλοτικά και σκοπό έχει τον εμπλουτισμό των ελληνικών βοσκότοπων που μπορούν να συνεισφέρουν στην αγροκτηνοτροφική οικονομία καθώς παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία χλωρίδα. Επισημάνθηκε ότι η αποφασιστική παρέμβαση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι απαραίτητη για την ορθή διαχείριση των κοινοτικών επιδοτήσεων ώστε να υπάρχει μακροπρόθεσμη ωφέλεια για τον κόσμο της υπαίθρου και ευρύτερα για την ελληνική κοινωνία.   

Τονίστηκε ότι είναι επιβεβλημένη η στήριξη των νέων αγροτών, καθώς στην Ευρώπη του 2013 μόλις το 6% των αγροτών έχουν ηλικία κάτω των 35 ετών. Η Κοινοβουλευτική μας ομάδα αναμένει την εκπλήρωση της δέσμευσης του Υπουργού για εκταμίευση ποσού 100.000.000 ευρώ το Σεπτέμβριο για νέους αγρότες. Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα που έχει ανατεθεί στο ΤΕΙ Ηπείρου για την ανάδειξη τεσσάρων ελληνικών φυλών αιγοπροβάτων, καθώς επίσης και το θέμα της ίδρυσης μέσα στο Φθινόπωρο 2013 Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών σε ολόκληρη την επικράτεια. Έγινε μνεία του γεγονότος ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα έπρεπε να έχει δυνατότητα παρέμβασης στο κόστος της παραγωγής των αγροτών, όπως π.χ. στην τιμή του νερού, του ρεύματος κλπ. και ότι θα πρέπει να ξαναγυρίσουν οι ελληνικές ποικιλίες σπόρων στην καλλιέργεια για να μην έχουμε τα ξένα υβρίδια που μας επιβάλλουν.

Ο Συναγωνιστής Μίχος έθεσε επιτακτικά το θέμα της καθυστέρησης που παρατηρείται στην απόδοση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες (Ο Υπουργός δήλωσε ότι τα χρήματα έχουν σταλεί στις τοπικές Δ.Ο.Υ. και από εκεί παρατηρείται η καθυστέρηση) και επανέλαβε την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής για ενίσχυση και προγραμματισμό της γεωργικής και κτηνοτροφικής μας παραγωγής ώστε να καλύπτουμε πλήρως τις εσωτερικές μας ανάγκες σε κύρια είδη διατροφής. Η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα και παρ’ όλο που τις τρεις τελευταίες δεκαετίες καταστρέψαμε και διαλύσαμε στην κυριολεξία την εθνική μας παραγωγή, διαλύσαμε τον πρωτογενή τομέα, διαλύσαμε τη γεωργία και την κτηνοτροφία μας, η Ελλάς σήμερα μπορεί και πάλι να ξεκινήσει να παράγει.

Η Χρυσή Αυγή βροντοφωνάζει: Ναι στην Εθνική Παραγωγή!Διότι, όπως λέγει και ο Παναγιώτης Κονδύλης, 1% βιομηχανική ανάπτυξη αξίζει εκατό φορές περισσότερο από 1% τουριστική ανάπτυξη ή καταναλωτική επέκταση, διότι η πρώτη και μόνο συμβάλλει στην αυτάρκεια της Πατρίδας!