14/6/13

Εκπαιδευτικός Κύκλος: "Θέματα Ελληνικής Ιστορίας"


Στα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, στη Χαλκίδα, κάθε Τετάρτη στις 7 μμ, πραγματοποιούνται ομιλίες και συζητήσεις με θέματα από την Ελληνική Ιστορία. Παράλληλα με την αναφορά των γεγονότων και των προσώπων, αναλύονται τα αξιακά διδάγματα, οι γεωστρατηγικές επιδράσεις, τα κίνητρα και οι προεκτάσεις των σημαντικών ενεργειών. Επιπλέον, ερευνώνται οι παραλληλισμοί και οι αναλογίες με άλλες εποχές και -κυρίως- τη σύγχρονη.


Η Ιστορία προσεγγίζεται ως παράδειγμα, ως εμπειρία και ως εργαλείο βελτίωσης, σε αντίθεση με τον σχολικό τρόπο της επιφανειακής παράθεσης γεγονότων. Ταυτόχρονα "ξεδιαλύνονται" οι προγονικές ιστορικές προσωπικότητες -όπως παρήγγειλε ο Καζαντζάκης στην "Ασκητική" του- σε αυτές που είναι άξιες να τραβηχθούν απ' τη λήθη και να συνεχίσουν να ζουν μέσα μας και σε αυτές που πρέπει να σπρωχτούν πίσω στην ανυπαρξία του θανάτου.  


Συναγωνιστές αναλαμβάνουν την παρουσίαση εργασιών σχετικά με το θέμα της κάθε συνάντησης, ωθούμενοι να ερευνήσουν οι ίδιοι τα γεγονότα και να μοιραστούν με τους υπόλοιπους τα συμπεράσματά τους. Οι συζητήσεις που ακολουθούν βεβαιώνουν την εμπέδωση των ουσιαστικότερων προς μνημόνευση σημείων, δίνοντας έμφαση στις διαστρεβλώσεις και τις λανθασμένες εντυπώσεις που καλλιεργούνται από το ανθελληνικό σύστημα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας.

Τα  γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι σχολεία και στρατόπεδα και κάστρα του Ελληνισμού. Είναι οι χώροι όπου προετοιμάζεται η τελευταία γραμμή άμυνας και η πρώτη γραμμή αντεπίθεσης του Έθνους. 

Ζήτω η Νίκη!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας