27/6/13

Φωτορεπορτάζ: Ενημερωτική δράση στη Χαλκίδα


Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μία από τις τακτικές ενημερωτικές δράσεις στην πόλη της Χαλκίδας, έδρα των γραφείων της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας. Κλιμάκιο συναγωνιστών ξεκίνησε από την παλαιά γέφυρα, όπου και αναγνώστηκε κείμενο για στήριξη στους Έλληνες. Στη συνέχεια διασχίσαμε όλη την παραλία της Χαλκίδας, μοιράζοντας εκατοντάδες ενημερωτικά φυλλάδια και φύλλα της εφημερίδας μας.
Μία στάση στην πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με κατοίκους, και ανεβήκαμε την οδό Αβάντων, τον εμπορικότερο δρόμο της πόλης. Όπως πάντα, κινούμαστε με τρόπο που να μην παρεμποδίζει την κυκλοφορία των οχημάτων.


Δύο από τα ευτράπελα της ημέρας: Γνωστός μεσήλικας "αναρχοπατέρας" της πόλης έτρεχε με το ποδήλατο μερικά μέτρα μπροστά μας στην Αβάντων, φωνάζοντας στους μαγαζάτορες "Έρχονται φασίστες! Βρίστε τους!". Ξεκομένος απ' την πραγματικότητα εντελώς ο δυστυχής. Οι άνθρωποι έπαιρναν το υλικό μας και μας έλεγαν ότι ένας περίεργος ποδηλατεί σαν τρελλός και παραληρεί εναντίον μας και να'χουμε το νου μας, μην στραβοτιμωνιάσει και μας το χρεώσουν...


Περνώντας έξω απ' το Νοσοκομείο διακόψαμε τα συνθήματα, από σεβασμό στους νοσηλευομένους. Οι συναγωνιστές της περιφρούρησης εντόπισαν τον "θέλω-να-γίνω-διάσημος" διαχειριστή του eviazoom να προχωρά σε απόσταση πίσω μας τραβώντας βίντεο. Του επισημάνθηκε ευγενικά ότι θα μπορούσε να μας ζητήσει την άδεια ή και να του δώσουμε υλικό από την δράση μας, αντί να το παίζει ...παπαράτσι. Επίσης, πως μπορεί να μας ρωτήσει ό,τι θέλει και να δημοσιεύει τις απαντήσεις μας, αντί να γράφει συκοφαντικές ιστορίες για το Κίνημά μας. Δεσμεύτηκε ότι θα είναι αντικειμενικός - και, βέβαια, δεν τον πιστέψαμε. Συνεχίσαμε τη δράση μας και την είδαμε την "αντικειμενικότητά" του στη σχετική ανάρτηση του βίντεο, όπου παρουσιάζεται η συνήθης ενημερωτική δράση ως "ρατσιστική πορεία".


Η πολύωρη και εκτεταμένη ενημερωτική δράση ολοκληρώθηκε στην Σχολή Πεζικού, με τις θετικότερες εντυπώσεις από την ανταπόκριση των Ελλήνων. Συνεχίζουμε τον ολομέτωπο αγώνα μας, μέχρι να ξεβρωμίσει η Πατρίδα μας. Μέχρι την τελική Νίκη!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας