3/6/13

Από την ομιλία για την Άλωση


Απόσπασμα από την ομιλία της συναγωνίστριας Μ. Χατζοπούλου για την Άλωση της Πόλης το 1453 και της Πατρίδος σήμερα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας:

Πεντακόσια εξήντα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαϊου 1453. Τότε που ακούστηκε η κραυγή "Εάλω η Πόλις" καί η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη. Ετσι άρχισε η Τουρκοκρατία. Το Γένος επιβίωσε, αλλά η Κωνσταντινούπολις και η Αγιά Σοφιά παραμένουν σε ξένα χέρια. Σήμερα τιμούμε τους πεσόντες κατά την πολιορκία και κατά την Άλωση, διαβάζουμε τους θρήνους και τους θρύλους, συγκινούμεθα και διδασκόμεθα. Διότι αυτή είναι η αξία της ιστορικής μνήμης. Να αποτελεί μάθημα ες αεί για τις νεώτερες και τις απερχόμενες γενιές. 

Συναγωνιστές, η άλωση συνεχίζεται και σήμερα. Είμαστε οι τελευταίοι υπερασπιστές της πατρίδας μας και δεν θα σταματήσουμε μέχρι τελικής νίκης. Είμαστε οι αγωγοί που θα μεταφέρουμε το Ελληνικό ιδεώδες, όπου χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, απο τη Β. Ήπειρο μέχρι τον Πόντο και απο εκεί στη ματωμένη μας Κύπρο. Είμαστε αυτοί που θα δώσουν το μήνυμα στα σκλαβομένα αδέρφια μας πως πρέπει να έχουν πίστη, θάρρος και υπομονή, γιατί δεν θα αργήσει η στιγμή που θα ενωθούμε ξανά. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι. Ας αφήσουμε λοιπόν τα διάφορα ψευδοκράτη και τους εκπροσώπους τους, τους εγχώριους προδότες και τους ανθέλληνες να χαίρονται προσωρινά. Ξεχνούν πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ξεχνούν πως ο Ελληνικός λαός δε λύγισε ποτέ και πουθενά, ούτε σε Τούρκους, ούτε σε Βούλγαρους, ούτε σε Ιταλούς και Γερμανούς, ούτε σε Άγγλους και Αμερικάνους, αλλά ούτε και σήμερα σε σιωνιστές τραπεζίτες. Μαχώμεθα υπέρ Πατρίδος, Πίστεως και Φυλής, για να ανατείλει ξανά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Ελληνισμού. 

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας