4/4/13

Επισκέψεις σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις


Η ομάδα "Δουλειά στους Έλληνες" της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, στα πλαίσια των τακτικών ενημερωτικών επισκέψεών της σε επιχειρήσεις των νομών μας, επικέντρωσε αυτή τη φορά σε ξενοδοχεία της κεντρικής Εύβοιας. Έχουμε λάβει καταγγελίες από άνεργους Έλληνες, που μέχρι πρόσφατα απασχολούνταν εποχιακά αλλά τακτικά σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ότι στις θέσεις τους έχουν προσληφθεί ειδικά εισαγώμενοι αλλοδαποί.


Διαπιστώσαμε οι ίδιοι, από τις αναρτημένες καταστάσεις και τις συζητήσεις με το προσωπικό, ότι μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων (οι 2 στους 3 σε πολλές περιπτώσεις) είναι από Πολωνία, Βουλγαρία και Ρουμανία, ενώ οι εργάτες (νόμιμα ή/και παράνομα απασχολούμενοι) είναι σχεδόν αποκλειστικά από Πακιστάν, Ινδία ή Αλβανία.


Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό, όμως. Πόσο μάλλον όταν είναι και παράνομο. Τη στιγμή που οι Έλληνες πλήττονται από ανεξέλεγκτη ανεργία, σε ένα μνημονιακό κράτος που αυξάνει συνεχώς τη φορολογία και τα χαράτσια, οδηγώντας ολόκληρες οικογένειες στην εξαθλίωση, τη φτώχια, την πείνα και την απόγνωση, θεωρούμε ανήθικο από πλευράς εργοδοτών να προτιμούν αλλοδαπούς εργαζόμενους για μερικά ευρώ λιγότερα.



Καλούμε τους Έλληνες να προτιμούν ελληνικά προϊόντα και να στηρίζουν ελληνικές επιχειρήσεις, που απασχολούν Έλληνες! Είναι ώρα να βοηθήσουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας, βοηθώντας τον λαό μας να επιβιώσει από την συντονισμένη επίθεση που δέχεται. Κάθε ξένος εργαζόμενος, ένας Έλληνας άνεργος. 

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας