9/3/11

"Αγοράζουμε τα χρυσά σας δόντια..."


Μία πολύ παράξενη διαφήμιση, που έκανε την εμφάνισή της την περασμένη Πέμπτη, προβλημάτισε και έθεσε σε συναγερμό τον Εμπορικό κόσμο της Λαμίας (και όχι τους αρμοδίους). Συγκεκριμένα το διαφημιστικό φυλλάδιο που μοιράστηκε τις τελευταίες μέρες στην αγορά της Λαμίας,το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μας προέτρεπε να βγάλουμε ακόμα και τα δόντια μας, αν αυτά είναι χρυσά, και να τα πουλήσουμε, κινητοποίησε τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας που ζήτησε την παρέμβαση των αρμοδίων - που δεν φαίνεται να κινητοποιήθηκαν.
Σημειώνεται ότι πολλοί έμποροι χρυσοχόοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το αντικείμενο της συναλλαγής που κάλεσε εταιρία ξένων πιθανότατα συμφερόντων,  για το τριήμερο στην πόλη της Λαμίας.

«Προξενεί εντύπωση…», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας «..αν επιτρέπεται όλοι όσοι έχουμε μια επιχείρηση με οποιοδήποτε είδος, να τη μεταφέρουμε σε ξενοδοχεία και να συντελούμε αγοραπωλησίες χωρίς έλεγχο από όλους εκείνους τους φορείς που καθημερινά, βάσει νόμων, έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στο κανονικό μαγαζί και να μας κάνουν φύλλο και φτερό».

Από την πλευρά του ο αναπλ. Γραμματέας του συλλόγου έκανε μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα, με την οποία συμφωνούμε: «το αν μια εμπορική πράξη είναι σύννομη ή όχι υπάρχουν αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να το εξετάσουν. Τη δική μου αισθητική προσβάλει η προσέγγιση της διαφήμισης και η απαξίωση κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης. Δηλαδή ως λαός πρέπει ακόμα και να ξεδοντιαστούμε προκειμένου η Ελλάδα να πληρώσει τα χρέη που έκαναν οι πολιτικοί μας;».


Σημείωση: Τα στοιχεία από το Lamiareport.gr