2/2/16

N.Μίχος: "Ούτε τις αποζημιώσεις από εξασφαλισμένα κονδύλια δεν δίνετε"


Σε επίκαιρη ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος, έθιξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές τάξεις της χώρας, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι αποτελούν τα θύματα της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αφενός, ένας μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων δεν έχουν λάβει λάβει ακόμα τις αποζημιώσεις για τις απώλειες λόγω του καταρροϊκού πυρετού, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Αφετέρου, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υφαρπάξει τις οικίες αγροτών και κτηνοτρόφων που αδυνατούν πλέον να ξεχρεώσουν τα δάνειά τους, ενώ την ίδια στιγμή εθελοτυφλεί για τις οφειλές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων προς το δημόσιο.

Πέραν των παραπάνω, ο Συναγωνιστής ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Μπόλαρη τόσο για την διάθεση 22 εκατ, ευρώ με σκοπό την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου, όσο και για το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ επέστρεψε μόνο 6 εκατ. από τα περίπου 16 εκατ. ευρώ που έχουν καταβληθεί από τους αγρότες. Ουσιαστικά, η αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική ωθεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους, που αποτελούν τον πυλώνα για την ανάπτυξη του Έθνους.