28/2/16

"Λεφτά υπάρχουν" από την Περιφέρεια Στερεάς - αλλά όχι για τους Έλληνες


Μέσα σε μόλις 48 ώρες(!) και με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Μπακογιάννης) αναπαλαιώθηκε το παρατημένο στολίδι των ιαματικών πηγών Θεμροπυλών - Είχε εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και σάπιζε αντί να είναι πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες


Ένα εγκαταλελειμμένο από χρόνια ξενοδοχείο, με δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 400 ανθρώπων, ανακατασκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες στη Φθιώτιδα για να φιλοξενήσει λαθρομετανάτες. Πρόκειται για ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, κοντά στις ιαματικές πηγές, και το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από το 2012.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης την Παρασκευή το απόγευμα σε σύσκεψη φορέων και εθελοντικών οργανώσεων ανακοίνωσε την συγκεκριμένη επιλογή ορίζοντας το χρονοδιάγραμμα των 48 ωρών για να εγκατασταθούν εκεί οι λαθρομετανάστες. Έτσι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δικές της δαπάνες, προχώρησε στον καθαρισμό και την ανακατασκευή των βασικών του λειτουργιών.


Πολυάνθρωπα συνεργεία δουλεύοντας νύχτα μέρα μέσα σε 48 ώρες επισκεύασαν όλες τις εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ηλεκτρικές, θέρμανσης, παροχές ζεστού και κρύου νερού στα λουτρά των δωματίων. Επισκεύασαν και τοποθέτησαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, δηλαδή κρεβάτια και στρώματα, όπως επίσης επισκεύασαν τους χώρους εστίασης, δημιούργησαν ιατρείο και προχώρησαν σε εκτεταμένους καθαρισμούς στον περιβάλλοντα χώρο αλλάζοντας την εικόνα εγκατάλειψης του ξενοδοχείου.


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος δημοσιοποίησε περιχαρής τις ανωτέρω φωτογραφίες, διαφημίζοντας τον ...ανθρωπισμό και την αποτελεσματικότητα του περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τόσο τις φωτογραφίες των ίδιων χώρων μερικές εβδομάδες μετά την εγκατάσταση των φιλοξενούμενων, όσο και τον λογαριασμό του κόστους φιλοξενίας - καθώς και από ποια κονδύλια αυτός καλύπτεται.