16/10/15

Ε. Καρακώστας: Το μνημόνιο να εφαρμοστεί στα κόμματα της κλεπτοκρατίας


Στην τοποθέτησή του, ως αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Καρακώστας κατήγγειλε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου της Αριστεράς ως αντισυνταγματικό, αντεθνικό και αντιλαϊκό.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πέντε συναπτά έτη, ισχυρίζεστε εσείς οι μνημονιακοί πως σώζετε την Ελλάδα. Επί πέντε έτη όμως, το μόνο που διασώζετε είναι τα κέρδη των αφεντικών σας, κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των συμπατριωτών μας! Πάνω από 10.000 αυτοκτονίες, πολύ περισσότεροι οι θάνατοι από την κατάρρευση του κοινωνικού Κράτους και τις άθλιες υπηρεσίες υγείας, φτωχοποίηση των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού μας πλούτου. Αυτό ήταν το έργο που προσέφεραν στο τόπο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αυτό είναι το έργο που προσφέρει σήμερα η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ».

Καταφερόμενος κατά του Σύριζα, σημείωσε: «Έχετε την απαίτηση νέων θυσιών από τους Έλληνες, όταν στα κομματικά σας ταμεία και στους προσωπικούς σας λογαριασμούς ρέει άφθονο το χρήμα. Χρήμα μαύρο; Ενδεχομένως. Δεν θυμόμαστε άλλωστε εάν και πότε σας έλεγξε το ΣΔΟΕ. Αποδείξτε μας, σκαιοί θεματοφύλακες της «νομιμότητος», πως έχουμε άδικο, ανοίξτε τα κομματικά σας ταμεία στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες! Ξεχνάτε να δηλώσετε ένα εκατομμύριο ευρώ στην εφορία, όταν υπάρχουν συμπατριώτες μας που αναζητούν απεγνωσμένα ένα ευρώ για να πάρουν ψωμί στα παιδιά τους»!

Αφού επισήμανε πως από κάθε άρθρο του πολυνομοσχεδίου αναδύεται μίσος κατά των Ελλήνων, στηλίτευσε πως δεν τολμούν να αγγίξουν τα σκάνδαλα διαφθοράς, διότι όπως είχε πει και ο Πρόεδρος της Βουλής από ένα συνέδριο φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου συμμετείχε: «δεν ανοίγουμε τα σκάνδαλα διαφθοράς διότι ο μόνος κερδισμένος από αυτό θα είναι η Χρυσή Αυγή»!

Κατέληξε, σημειώνοντας το εξής: «Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καταψηφίζει όλα τα άρθρα του παρόντος πολυνομοσχεδίου διακηρύσσοντας στον υψηλότερο τόνο πως εάν η Ελλάδα χρειάζεται Μνημόνιο για να σωθεί τότε αυτό δεν θα πρέπει να εφαρμοσθεί στον Ελληνικό Λαό αλλά στα κόμματα της κλεπτοκρατίας»!