15/7/14

Οριστικοποίηση του κατ' οίκον περιορισμού για τον Ν. Μίχο


Απεφάνθη σήμερα το δικαστικό συμβούλιο σχετικά με τη διαφωνία εισαγγελέα Ντογιάκου και των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου αναφορικά με την ποινική μεταχείριση του βουλευτή Ευβοίας της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου. Αποφασίστηκε, να επιβληθεί στον Συναγωνιστή Νίκο Μίχο η ποινή του κατ’ οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα μπορεί να μεταβαίνει στη Βουλή για άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την επιβολή του κατ΄ οίκον περιορισμού σχολίασε ο δικηγόρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευβοίας, Γιάννης Ζωγράφος:
«H λογική του "μη χείρον βέλτιστον" όσον αφορά τον κατ' οίκον περιορισμό του Ν. Μίχου, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορεί να επιχαίρει κανείς», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο Γιάννης Ζωγράφος και προσθέτει: «Από την άλλη δεν μπορώ παρά να σημειώσω 2 αλήθειες: 1) Ότι ο κ. Μίχος δεν φυλάσσεται από καμία απολύτως αστυνομική δύναμη μέχρι σήμερα στην οικία του. Αυτό καταρρίπτει οποιονδήποτε ενδεχόμενο ισχυρισμό περί «επικινδυνότητός» του. 2) Ότι το δικαστικό συμβούλιο έχει να επιλύσει διλήμματα που ως επί το πλείστον δεν είναι νομικά. Αν ήταν, δεν θα μιλούσαμε καν για πιθανότητα προσωρινής κράτησης. Από αυτή τη σκοπιά και μόνο, είμαστε και οι δύο ικανοποιημένοι…».

Να τονίσουμε πως ο Συναγωνιστής Μίχος είναι ο τρίτος κατά σειρά βουλευτής που του επιβάλλεται ο κατ΄ οίκον περιορισμός μετά τους Συναγωνιστές Δημήτρη Κουκούτση και Ελένη Ζαρούλια. Την ίδια ώρα ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και 7 βουλευτές του Κινήματος βρίσκονται παράνομα προφυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ στους Συναγωνιστές Αρβανίτη και Γρέγο έχει απαγορευθεί η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του κόμματος.

Πρόκειται για μια αμιγώς πολιτική δίωξη! Δεν λυγίζουμε, ο νόμιμος πολιτικός Αγώνας της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!