14/6/16

Ε. Καρακώστας για τον νέο "αναπτυξιακό" νόμο


Λάβρος κατά της συγκυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ ήταν ο βουλευτής Βοιωτίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ευάγγελος Καρακώστας στη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον νέο "αναπτυξιακό νόμο".

Ο συναγωνιστής χαρακτήρισε τον νόμο αντί-αναπτυξιακό, επισημαίνοντας πως η αναπτυξιακή πολιτική της χώρας έχει παραδοθεί στα χέρια των δανειστών. Τόνισε δε, πως οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφήνονται στο έλεος της μνημονιακής λαίλαπας, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να ευεργετηθούν ξανά οι εργολάβοι και οι πολυεθνικές.

Ο βουλευτής Βοιωτίας τέλος, ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία για το σοβαρό ζήτημα της κλοπής προτομών και αγαλμάτων από το κέντρο της Αθήνας (εξαιτίας του οποίου ο Καμίνης αποφάσισε την απόσυρση των προτομών και των αγαλμάτων από την Αθήνα), τροπολογία δια της οποίας προβλέπονται διώξεις σε βαθμό κακουργήματος τόσο για τους δράστες όσο και για εκείνους που αγοράζουν τα κλοπιμαία και τα μεταπωλούν.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο συναγωνιστής Καρακώστας: «η Χρυσή Αυγή θεωρεί πως η πολιτιστική μας κληρονομιά επιβάλλεται να αναδεικνύεται και όχι να κλειδώνεται σε αποθήκες».