15/6/16

Κ. Μπαρμπαρούσης για τον "αναπτυξιακό" νόμο


Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νέο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.

Αρχικά, ο Συναγωνιστής τόνισε ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο εξαιρούνται νευραλγικοί τομείς όπως η βιομηχανία χάλυβα, συνθετικών ινών, άνθρακα, ναυπηγίας και μεταφορών. Πρόκειται για τομείς που στήριζαν την τοπική οικονομία και από τους οποίους ζούσαν πολλές οικογένειες. Ακόμα, πλήττονται οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ ενισχύονται μόνο εκείνες άνω των τριών αστέρων.

Με την επιβολή υψηλής φορολογίας στους μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανάπτυξη. Το φθινόπωρο η Χώρα μας θα αντιμετωπίσει άλλη μια αξιολόγηση που πιθανό θα φέρει νέα χειρότερα μέτρα. Ο αγροτικός τομέας της Χώρας μας είναι ο κύριος τροφοδότης της μεταποίησης τροφίμων και παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Ο αγροτικός τομέας πρέπει να αποτελεί μια προτεραιότητα στην Ελλάδα. Πολλές επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους εκτός συνόρων, τα λουκέτα στην αγορά αυξάνουν, καθώς οι επιχειρηματίες δεν αντέχουν την δυσβάσταχτη φορολογία. Το νομοσχέδιο διευκολύνει μόνο τους ξένους επενδυτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει και συνεχίζει να ψηφίζει επονείδιστα μέτρα για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το δήθεν αναπτυξιακό. Αυτά τα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα μπορούν να περάσουν μόνο με μια Αριστερή κυβέρνηση.

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή, έχει υποταχθεί ολοκληρωτικά στους ξένους δυνάστες και έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο.