27/11/15

E.Kαρακώστας: Είστε υπεύθυνοι της δυστυχίας των Ελλήνων


Δριμεία επίθεση στις πολιτικές δυνάμεις των Μνημονίων εξαπέλυσε ο βουλευτής Βοιωτίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ευάγγελος Καρακώστας, στην τοποθέτησή του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του Κράτους για το έτος 2016.

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής επισήμανε ότι ο Προϋπολογισμός του 2016 είναι ένας καθαρά φοροεισπρακτικός προϋπολογισμός και θέτει τις βάσεις για την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδος. Σημείωσε μάλιστα πως στην Πατρίδα μας συμβαίνει το εξής κωμικοτραγικό: έχουμε μία κυβέρνηση εκλεγμένη από το Λαό χάρη στα προεκλογικά ψεύδη η οποία λειτουργεί ως βιτρίνα του καταστήματος και μια άλλη κυβέρνηση, τον πραγματικό ιδιοκτήτη του καταστήματος, που βρίσκεται μοιρασμένη σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες. Συνεπακόλουθα, το Σύνταγμα της Ελλάδος έχει αντικατασταθεί από το Μνημόνιο!

Συγκεκριμένα και εις ότι αφορά την κυβέρνηση, ο συναγωνιστής Καρακώστας σημείωσε: «Αφού η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ πρόδωσε την εκπεφρασμένη δια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου θέληση του Λαού, εξέφρασε στους δανειστές την μνημονιακή της υποταγή», γι' αυτό και πλέον «στρέφεται με πρωτοφανή μανία όχι κατά του κεφαλαίου στο οποίο βαρά προσοχές, αλλά κατά της μεσαίας τάξης, κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και των Ελλήνων αγροτών τους οποίους επιδιώκει να αφανίσει»!

Περιπαικτικά, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προέβη στη σύγκριση της σημερινής με την προηγούμενη κυβέρνηση: «Σε δημοσιονομικό επίπεδο, το επόμενο έτος η Ελληνική οικονομία -εκτιμά η μνημονιακή κυβέρνηση- θα επανέλθει σε συνθήκες πρωτογενούς πλεονάσματος στον κρατικό προϋπολογισμό. Και κάπου εδώ, οι κάποτε αυτοαποκαλούμενοι αντιμνημονιακοί του Σύριζα και των ΑΝΕΛ ταυτίζονται απόλυτα με το περιβόητο success story της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, της παραμύθας δηλαδή με την οποία τάιζαν τον Ελληνικό Λαό επί 2 και πλέον έτη.
Το αληθινό story όμως, των υπηρετών και απολογητών του Μνημονίου είτε στη Δεξιά είτε στην Αριστερά είναι τούτο: Το χρέος της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να αυξηθεί στα 327,6 δισ. ευρώ από 316,5 δισ. φέτος ή στο 187,8% του ΑΕΠ από 180,2% το 2015.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Χρυσή Αυγή δεν παρεκκλίνει ούτε χιλιοστό από τις προγραμματικές της θέσεις: Το Μνημόνιο της Αριστεράς υπηρετεί όχι την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία του Λαού μας αλλά το δυσθεώρητο, παράνομο και σαφώς μη δυνάμενο να εξυπηρετηθεί χρέος, το οποίο αυξάνεται στο διηνεκές».

Καταλήγοντας ο Ε. Καρακώστας, τόνισε με έμφαση: «Δίχως περιστροφές και ανούσιες αβρότητες λοιπόν, με τη δημόσια περιουσία να ξεπουλιέται, με 1.500.000 εκατομμύριο ανέργους, με εκατοντάδες χιλιάδες νέους να φεύγουν στο εξωτερικό, με μαγαζιά να κλείνουν, με εργοστάσια και αγρούς να ερημώνουν, η Χρυσή Αυγή υποδεικνύει εσάς, όπως έπραξε και με τους προκατόχους σας, ως τους Υπεύθυνους της Δυστυχίας του Ελληνικού Λαού»!