23/11/15

Ν.Μίχος: Για τους διεθνείς τοκογλύφους καταστρέφουν τους αγρότες


Συνέντευξη του συναγωνιστή και βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου στο ΚόρινθοςTv για την καταστρεπτική αγροτική πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ.

Αρχικά ο συναγωνιστής Μίχος αναφέρθηκε στο αγροτικό κόσμο της χώρας δηλώνοντας πως «οι Έλληνες αγρότες ήταν πάντοτε από τους στυλοβάτες της εθνικής μας οικονομίας. Τα προϊόντα τους εξάγονται σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως, και αποτελούν μαζί με τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας. Η προσφορά τους στο ελληνικό κράτος είναι τεράστια, καθώς με τα ποιοτικά τους προϊόντα, η χώρα μας προβάλλεται στα πέρατα της γης, αποφέροντας κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.»

Εν συνεχεία κατήγγειλε την μνημονιακή κυβέρνηση που εμπαίζει χιλιάδες αγροτικές οικογένειες καταστρέφοντας τον μέλλον τους «Η κοροϊδία και η ταλαιπωρία, όμως, που υφίστανται οι Έλληνες αγρότες είναι εξίσου τεράστια. Ο εμπαιγμός τους από τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις έχει καταντήσει παράδοση, κάνοντας πολλούς από αυτούς να έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας, της χρεοκοπίας και της καταστροφής».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο  εμπάργκο που υπάρχει στα αγροτικά προϊόντα με την Ρωσία τονίζοντας πως «χιλιάδες τόνοι αγροτικών προϊόντων σαπίζουν στα χωράφια και τις αποθήκες, επακόλουθο του εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ρωσία».

Παράλληλα μίλησε και για τα καρτέλ που υπάρχουν τα οποία δεν αγγίζει καμία κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως «το καρτέλ του γάλακτος, το οποίο έχει στηθεί από εταιρείες του κλάδου αλλά και από πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην αγορά τροφίμων, έχει γονατίσει τους Έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι αναγκάζονται να πουλάνε για ένα κομμάτι ψωμί την παραγωγοί».