17/6/15

Ν.Μίχος: Συνέντευξη για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και τον παγκόσμιο έλεγχο της διατροφής

"Μας ταΐζουν μεταλλαγμένο θάνατο"
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το σοβαρότατο θέμα της διατροφής, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τα «μεταλλαγμένα», και την εμπλοκή της πολυεθνικής εταιρίας Monsanto, η οποία μας απασχόλησε όχι μόνον για το θέμα των μεταλλαγμένων που προωθούσε στην αγορά, αλλά και για την εμπλοκή της σε κάποιες περίεργες ιστορίες σκανδάλων με χρηματισμούς πολιτικών, αλλά και περίεργων θανάτων «αντιπάλων» της. Τα πράγματα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς η Monsanto αλλά και οι παρόμοιες με αυτήν πολυεθνικές ζουν και βασιλεύουν, αντίθετα όμως με αυτές, τα «πράσινα» - οικολογικά προϊόντα - καλλιέργειες τείνουν να ποινικοποιήθουν πλέον που μέσω διαφόρων περίεργων «νόμων», σε λίγα χρόνια θα μας απαγορεύουν να καλλιεργούμε βιολογικά προϊόντα ακόμα και στον κήπο του σπιτιού μας. Οι πολυεθνικοί αυτοί κολοσσοί και τα τσιράκια τους επιδιώκουν να πάρουν στα χέρια τους τον απόλυτο έλεγχο διατροφικών αγροτικών προϊόντων όλου του πλανήτη. Ο βουλευτής Ευβοίας της Χρυσής Αυγής κ. Νικόλαος Μίχος έχει ασχοληθεί εκτενέστατα με το φλέγον αυτό θέμα, καθώς ο ίδιος είναι κτηνοτρόφος αλλά και αγρότης. Η συνέντευξη που ακολουθεί είναι άκρως διαφωτιστική για το πού μας οδηγούν όλοι αυτοί που έχουνε πάρει τον έλεγχο της ζωής μας στα χέρια τους, το τι είναι τελικά αυτά τα «μεταλλαγμένα» αλλά και τι κινδύνους ενέχουν για τον άνθρωπο.

Κύριε Μίχο, θα μπορούσατε να μας πείτε τι είναι αυτά που πολύ γενικά ονομάζουμε «μεταλλαγμένα»;
Βεβαίως. «Μεταλλαγμένα» ή αλλιώς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ονομάζουμε τους οργανισμούς οι οποίοι δημιουργήθηκαν με τεχνητά μέσα. Αυτό μπορεί να γίνει πράξη, με την αφαίρεση ή την προσθήκη γονιδίων που προέρχονται από άλλους οργανισμούς που μπορεί να ανήκουν και σε εντελώς διαφορετικά είδη. Για να γίνω πιο κατανοητός μπορώ να σας αναφέρω ως παράδειγμα το γεγονός ότι οι επιστήμονες μπορούν να πάρουν γονίδια από ζώα και να τα μεταφέρουν σε φυτά, ή ακόμη να καλλιεργήσουν γονίδια από μικρόβια και να τα προσθέσουν για παράδειγμα στο καλαμπόκι. Έτσι ο νέος οργανισμός που θα προέλθει με αυτόν τον τρόπο θα είναι ένας τροποποιημένος οργανισμός που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο. Με λίγα λόγια είναι ένα «έκτρωμα», μια τερατογένεση, μια ύβρη, που σε καμία περίπτωση δεν ανήκει στον φυσιολογικό εξελικτικό κύκλο της φύσης.

- Είναι αυτοί οι γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί πραγματικά επικίνδυνοι;
Δεν είναι απλά επικίνδυνοι, είναι κυριολεκτικά θανατηφόροι, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τον άνθρωπο για πολλαπλούς λόγους τους οποίους θα σας αναλύσω. Για τον άνθρωπο, από έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκλησης αλλεργιών μέσω της κατανάλωσης μεταλλαγμένων. Επίσης επηρεάζεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς υπάρχει αύξηση της αντίστασης των μικροβίων του οργανισμού μας στα αντιβιοτικά και μείωση της αποτελεσματικότητας αυτών. Μέσα στον οργανισμό μας δημιουργείται παραγωγή νέων τοξινών από τα μεταλλαγμένα αυτά φυτά οι οποίες είναι εξαιρετικά τοξικές για τον άνθρωπο, προκαλώντας ακόμα και καρκινογενέσεις. Όσο για το περιβάλλον, κυριολεκτικά το καταστρέφουν καθώς μέσω της γύρης μεταφέρουν γονίδια στα άλλα υγιή φυτά αλλά ακόμη και σε άγρια είδη, και έτσι έχουμε μια εξάπλωση εκτεταμένης γενετικής μόλυνσης. Ένα γενετικό καρκίνο. Για παράδειγμα η γύρη από το μεταλλαγμένο καλαμπόκι είναι καταστρεπτική ακόμα και για τις μέλισσες. Επίσης αυξάνεται η ανθεκτικότητα καταστρεπτικών ζιζανίων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποια είδη φυτών, συνήθως παρασιτικών να αυξηθούν υπερβολικά, ενώ άλλα χρήσιμα είδη μπορεί να εξαφανιστούν εντελώς.
Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα ζώα που τρώνε αυτά τα φυτά. Αυτό αποτελεί μια τεράστια απειλή για την ισορροπία του περιβάλλοντος. Επίσης τα τοξικά δηλητήρια σιγά σιγά εισχωρούν και στο χώμα δηλητηριάζοντας και την γη, αλλά και τον υδροφόρο ορίζοντα. Τα φυτά που δεν είναι μεταλλαγμένα κάποια στιγμή θα εξαφανιστούν γιατί δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν σε αντοχή τα μεταλλαγμένα εκτρώματα. Το εφιαλτικότερο είναι ότι έτσι και ελευθερωθούν τα μεταλλαγμένα στο περιβάλλον δεν θα μπορέσει να υπάρξει επιστροφή. Το βήμα για την εξαφάνιση της φυσιολογικής χλωρίδας, αλλά και πανίδας του πλανήτη θα έχει γίνει.

- Αληθεύει η άποψη ότι η γενετική μηχανική αποτελεί μια «πράσινη» τεχνολογία που χρειάζεται λιγότερα φυτοφάρμακα;
ΟΧΙ. Αυτό είναι ένα ψέμα που εντέχνως προωθείται από ύποπτους κύκλους με προφανείς σκοπούς. Η γενετική μηχανική αποτελεί ένα θανατηφόρο όπλο στα χέρια αυτών που θέλουν να ελέγξουν και να αλλοτριώσουν τα πάντα επάνω σε αυτόν τον πλανήτη, και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί. Τα μεταλλαγμένα όντως χρειάζονται λιγότερα φυτοφάρμακα, γιατί διαθέτουν «μηχανισμούς» αντίστασης στα φυσιολογικά «ζιζάνια». ΟΜΩΣ, όπως πρόσφατα έγινε γνωστό, ένα φάρμακο που προώθησε η Monsanto για να χτυπήσει κάποιο συγκεκριμένο «οργανισμό» που προσβάλλει τα μεταλλαγμένα της, ήτανε ιδιαίτερα τοξικό για το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο. Εν τούτοις, αν και αυτό συνέβαινε για πολλά χρόνια, δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση από τους υπευθύνους για να προστατέψουν τον κόσμο. Αντίθετα υπήρξε τεράστια συγκάλυψη από τα ΜΜΕ, και απόλυτη αδιαφορία από τους κυβερνώντες. Γενικά… αν είχαν πρόθεση να κάνουν κάτι καλό θα το είχαν κάνει.
Η Ελλάδα είναι το πιο ευλογημένο κράτος στον κόσμο, και μπορεί να τραφεί αποκλειστικά με φυσικά βιολογικά προϊόντα και όχι μεταλλαγμένα, και έτσι να προστατέψει το περιβάλλον και τους πολίτες του, ενώ παράλληλα να αποκτήσει και μεγάλα κέρδη από τις εξαγωγές. Θα μπορούσαμε έτσι να απεγκλωβιστούμε από τις υπογραφές που μπήκαν από το '74 μέχρι και σήμερα, και οι οποίες κατέστρεψαν την γεωργία και την κτηνοτροφία. Δεν το θέλουν όμως αυτό. Αν το ήθελαν θα το είχαν κάνει.

- Υπάρχει κάποιο «σκοτεινό» σχέδιο πίσω από την προώθηση των μεταλλαγμένων;
Φυσικά και υπάρχει. Στόχος τους πρώτα είναι το κέρδος από το εμπορικό κομμάτι, δια του ελέγχου των αγροτικών καλλιεργειών παγκοσμίως από τις τρεις μεγάλες εταιρείες που κυριαρχούν και ελέγχουν τον χώρο. Αυτές είναι η εβραιοαμερικάνικη Monsanto που κατέχει το 91% παραγωγής μεταλλαγμένων, η Du Pont, και η Bayer. Το δεύτερο όμως και κυριότερο είναι ο έλεγχος της διατροφής παγκοσμίως που σημαίνει πολλά αν όχι τα πάντα. Για να σας δώσω να καταλάβετε, η Monsanto δημιουργήθηκε από μια οικογένεια Εβραίων που ξεκίνησε τον 17ο αιώνα ασχολούμενη με το δουλεμπόριο. Η πρώτη φορά που ακούστηκε το όνομα Monsanto μέσα στην Ελληνική Βουλή ήταν από εμένα, καθώς μέχρι τότε όταν οι «εθνοπατέρες» αναφερόντουσαν στην «ιερή» αυτή εταιρία «άβατο», αλλά και τις ομόσταυλές της, τις αναφέρανε απλά και αόριστα σαν…. πολυεθνικές! Και όπως είχε πει και ο μέγας ανθέλληνας Κίσινγκερ, «Για να ελέγξεις ένα κράτος θα ελέγξεις τον πλούτο του και τις τράπεζές του. Για να ελέγξεις έναν λαό, θα ελέγξεις την διατροφή του». Αυτό προσπαθούν να κάνουν, και με την συνεργασία των εξαγορασμένων πολιτικών πρακτόρων τους, αν δεν υπάρξει αντίδραση θα το καταφέρουν.

- Τι πρέπει κατά την γνώμη σας να κάνουν οι Έλληνες αγρότες για να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα προβλήματα;
Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να μάθουν τι σημαίνει μεταλλαγμένα και την καταστροφή που αυτά προκαλούν στον άνθρωπο, αλλά και στην ίδια την φύση και το περιβάλλον μολύνοντας και την ίδια την γη. Για να καταλάβετε το μέγεθος της καταστροφής και του προβλήματος, για να επιστρέψει η γη στην φυσιολογική της κατάσταση χρειάζεται από 5 έως και 7 χρόνια με συνεχή οργώματα τουλάχιστον 5 φορές τον χρόνο, κάτι που αποτελεί μεγάλο κόστος για τον αγρότη, χωρίς κανένα κέρδος. Σημαίνει δηλαδή την απόλυτη καταστροφή του. Θα πρέπει επίσης οι αγρότες όχι απλά να ζητήσουν, αλλά να απαιτήσουν από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του, καλύπτοντάς τους πρώτα από όλα νομικά απέναντι στις επιθέσεις των υπονομευτών της υγείας των προϊόντων τους, και δεύτερον οικονομικά. Η Χρυσή Αυγή κατ΄ επανάληψη έχει θίξει και εξακολουθεί να θίγει όλα αυτά τα προβλήματα, απευθύνεται όμως σε ώτα μη ακουώντων.

- Ποια είναι η θέση της Ελληνικής πολιτείας απέναντι σε όλα αυτά;
Απόλυτη αδιαφορία. Η πολιτεία κατά την γνώμη μου, αλλά όπως φαίνεται και από την μέχρι τώρα στάση τους δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, καθώς όλοι αυτοί οι κύριοι, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις απλά ακολουθούν και εκτελούν εντολές. Όλα αυτά τα προβλήματα ποτέ δεν τα αναπτύσσουν εις βάθος και επί της ουσίας, αλλά απλά αναλώνονται σε αερολογίες, και επιδερμικές λύσεις που δεν είναι λύσεις αλλά κάλυψη των πραγματικών προβλημάτων. Όταν δε η Χρυσή Αυγή αναφέρεται επί της ουσίας των πραγματικών προβλημάτων, απλά… δεν λαμβάνει όπως και σε πολλά ακόμα ζητήματα καμία απολύτως απάντηση. Είμαστε δε οι μόνοι που αναφέρουμε τις «ιερές αγελάδες» με τα πραγματικά ονόματά τους, όπως κάναμε και με τους «ιερούς» εθνικούς «νταβατζήδες», και γενικά με όλους αυτούς που προστατευμένοι από τους πολιτικούς υπηρέτες τους σε ένα «άβατο» γενικής και αόριστης ανωνυμίας, ρίξανε την Ελλάδα στον γκρεμό. Υπάρχει άραγε ακόμα κανείς που να μην γνωρίζει τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ λόγους για τους οποίους η Χρυσή Αυγή διώκεται, φυλακίζεται, και χτυπιέται από το παρακράτος της κλεπτοκρατίας;

Για πείτε μου τώρα, ποιες είναι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για την έξοδο από όλα αυτά τα προβλήματα;
Οι θέσεις μας ήταν από την πρώτη στιγμή κάθετες και ξεκάθαρες. Ήμασταν πάντα κατά της χρήσης των μεταλλαγμένων και φυσικά υπέρ της υγιούς βιολογικής πρωτογενούς παραγωγής και καλλιέργειας, διότι μόνον μέσω αυτών μπορεί η πατρίδα μας άνετα να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας κατανάλωσης, αλλά και να προωθήσει εξαγωγές με καθαρά βιολογικά προϊόντα. Έτσι θα μπορούσαν να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας υγιούς, παραγωγικής, και αναπτυσσόμενης οικονομίας. Σε συνδυασμό και με τους άλλους «θησαυρούς» που αυτή η χώρα άπλετα διαθέτει, τους θησαυρούς που πατριδοκάπηλοι εθνοπροδότες αυτή την στιγμή χαρίζουν, να αναπτυχθεί και ο τουρισμός, η βιομηχανία, η ναυτιλία, η επιχειρηματικότητα. Κλάδοι που σήμερα αντί να γίνει προσπάθεια να αναπτυχθούν και να ανθίσουν, κάνουν ό,τι μπορούν για να τους καταστρέψουν και μετά να τους πουλήσουν. Είμαστε η χώρα που αυτοί που την κυβερνούσαν και την κυβερνάνε τρώνε τις σάρκες της με κάθε τρόπο. Αυτό το έγκλημα πρέπει κάποια στιγμή να λάβει τέλος πριν να είναι αργά για όλους μας.
Και οι μόνοι που μπορούν να δώσουν λύση, είναι οι Έλληνες Εθνικιστές που λατρεύουν την Πατρίδα και τον Τόπο τους, και όχι κάποιοι που επενδύουν στον αφανισμό της, μετατρέποντας τις «σάρκες» της σε μεζονέτες, σκάφη, και χρήμα που στέλνουν σε τράπεζες στην Ελβετία.

 
Π. Παναγόπουλος 
για την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ