13/5/15

Ν.Μίχος: Στήριξη των Ελλήνων παραγωγών στις λαϊκές αγορές


Ο βουλευτής Ευβοίας, Νικόλαος Μίχος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια αναφέρθηκε στις τροπολογίες 137/8 για θέματα φορολογίας και ΕΝΦΙΑ, 138/9 για την λειτουργία των λαϊκών αγορών και 154/12 για την παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων και αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας αυτοκινήτων, στις οποίες η Χρυσή Αυγή δήλωσε ΠΑΡΩΝ.

Ο συναγωνιστής Μίχος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει ζητήματα φορολογίας εισοδήματος με την διαδικασία των τροπολογιών και  όχι μέσω νομοσχεδίων, ενώ με την αντεθνική της τακτική δεν προσφέρει καμία χείρα βοηθείας στους Έλληνες αγρότες.
 
Η Χρυσή Αυγή προτείνει: την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των αγροτών στα 65 έτη, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην καλλιεργήσιμη γη αλλά και εν γένει στην ακίνητη περιουσία, την επαναφορά της Αγροτικής Τράπεζας στο Ελληνικό κράτος, την κατάργηση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο, την μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα και τα μηχανήματα, την χρηματοδότηση αγοράς αγροτικών μηχανημάτων και πρωτίστως την οικονομική στήριξη των νέων αγροτών στην ελληνική περιφέρεια.
Μέτρα που μια πραγματικά εθνική κυβέρνηση θα εφάρμοζε προκειμένου να ενισχυθεί η πρωτογενής παραγωγή της χώρας και να επιτευχθεί η αποκέντρωση των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς η ελληνική νεολαία θα βρει επαγγελματική διέξοδο στην επαρχία. 

Ως προς τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες πωλητές στις λαϊκές αγορές ο Συναγωνιστής Μίχος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τα χνάρια της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, καθώς επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους δεν έχουν ανανεώσει τις άδειές τους, διότι δεν δύνανται να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα εξαιτίας των χρεών που τους προκάλεσαν τα μνημονιακά μέτρα. Η προκλητική και υποκριτική στάση των αρμοδίων κορυφώνεται όταν μικτά κλιμάκια ελέγχουν και επιβάλλουν πρόστιμα μόνο στους Έλληνες παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών, οι οποίοι κάνουν χρήση ταμειακών μηχανών και εκδίδουν νομίμως παραστατικά και τιμολόγια.

Την ίδια στιγμή, οι λαθρομετανάστες που λειτουργούν παράνομους πάγκους και δεν αποδίδουν καμία εισφορά στο ελληνικό κράτος, μένουν στο απυρόβλητο, πουλώντας μάλιστα τα εμπορεύματά τους σε χαμηλότερες τιμές, πλήττοντας καίρια τους Έλληνες που εργάζονται στις λαϊκές αγορές.