19/3/15

Ν. Μίχος για τις καθυστερήσεις στις αγροτικές επιδοτήσεις


Ο Βουλευτής Ευβοίας, Νίκος Μίχος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών που αφορούν τις αγροτικές επιδοτήσεις. Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι το εν λόγω θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς 200 εκατ. ευρώ  έπρεπε να πάνε στους αγρότες. Την ώρα που η Χώρα μας διέρχεται μια βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση, η κυβέρνηση επιλέγει την λύση της λεηλασίας των χρημάτων των αγροτών προκειμένου να καλυφθούν άλλες ανάγκες.

Αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που οι αγρότες ήδη βρίσκονται σε απόγνωση και βιώνουν μια δυσμενή οικονομική κατάσταση. Πάνω από 200 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που προέρχονται από κοινωνικά προγράμματα για τους Έλληνες αγρότες, αλλά τελικά θα χρησιμοποιηθούν από το κράτος για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.

Ο Συναγωνιστής επισήμανε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, δηλαδή στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, κι έτσι να υπάρξει ανάπτυξη στην οικονομία της Ελλάδος. Από την πρωτογενή παραγωγή μπορεί να ξεκινήσει αυτόματα και η δευτερογενής παραγωγή, όπως είναι η βυρσοδεψία, οι μικρές και μεγάλες βιοτεχνίες κ.α.