12/8/14

Γ. Επιτήδειος: "Κάνουμε τη διαφορά και στην Ευρωβουλή"


Την Κυριακή 10/8, ο ευβοιώτης ευρωβουλευτής στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος μίλησε στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Ευβοίας της Χρυσής Αυγής για τα πεπραγμένα στο ευρωκοινοβούλιο και τις πολιτικές εξελίξεις.


Αναφέρθηκε στις ενέργειες των τριών ευρωβουλευτών του Κινήματος, στο μικρό διάστημα που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, όσον αφορά τόσο τις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις τους όσο και τις επαφές τους με πρόσωπα και κόμματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η μέχρι τώρα παρουσία των Χρυσαυγιτών ευρωβουλευτών έκανε τη διαφορά σε σχέση με τους ευρωβουλευτές των άλλων ελληνικών κομμάτων, κυρίως με την συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές επιτροπές για θέματα που ενδιαφέρουν σφόδρα τα εθνικά μας συμφέροντα. Μια σειρά μικρές στρατηγικές επιτυχίες πιστώθηκε ήδη στο Κίνημα, με την συμμετοχή των ευρωβουλευτών μας σε επιτροπές όπως: Άμυνας, Τουρκικών Θεμάτων, Ζητήματος Σκοπίων, αλλά και Εμπορίου. Συμμετοχή που προβλημάτισε τα γειτονικά μας κράτη και ενόχλησε τα εν Ελλάδι συστημικά κόμματα όλου του πολιτικού φάσματος, των οποίων οι ευρωβουλευτές μέχρι τώρα ή απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις των συγκεκριμένων επιτροπών ή σιωπούσαν, υπερψηφίζοντας συχνά ανθελληνικές θέσεις. 

Μετά την αναλυτική τοποθέτησή του για τις θέσεις και την στάση μας στην Ευρώπη, ανέφερε διάφορα ευτράπελα του ευρωκοινοβουλίου, προκαλώντας τον γέλωτα συναγωνιστών και φίλων. Στη συνέχεια, μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις, τον ανελέητο πόλεμο του καθεστώτος εναντίον των Εθνικιστών, τις συναντήσεις των ευρωβουλευτών μας με τον Αρχηγό και τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατουμένους και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το σύστημα. Κάλεσε για εντατικοποίηση του Αγώνα, εν όψει των ερχόμενων εθνικών εκλογών και αναφέρθηκε στη σημασία των τοπικών οργανώσεων του Κινήματος, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για το έργο των εκλεγμένων τοπικών συμβούλων του Λαϊκού Συνδέσμου. 

Ακολούθησαν ερωτήσεις και σχετική συζήτηση και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Τ.Ο. Ευβοίας