2/8/12

Αλληλεγγύη στους Έλληνες: Όχι κουράγιο, συγχαρητήρια...


Για άλλη μια φορά οι περήφανοι Έλληνες της ταλαιπωρίας παραδίδουν μαθήματα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Οι Έλληνες, στα δύο σπίτια που επισκεφτήκαμε την 1η Αυγούστου, αναπτέρωσαν τις ελπίδες μας και επαναφόρτισαν την πίστη μας στον λαό μας.


Ο κύριος Γιώργος μας άνοιξε την πόρτα του όμορφου φτωχικού σπιτικού του και μόνο για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει δε μας μίλησε. Στην είσοδο του νοικοκυριού του ένα μεγάλο χάλκινο επιτοίχιο με τη θεά Αθηνά μας καλωσόρισε, συστήνοντάς μας τον κ. Γιώργο ως μια καρδιά γεμάτη Ελλάδα. Στη συζήτησή μας αναφερόταν μόνο στην Πατρίδα που λατρεύει, που με υπερηφάνεια υπηρέτησε κατά τη στρατιωτική του θητεία, που δούλεψε τίμια και ευσυνείδητα για 25 χρόνια τσαγκάρης και που τώρα, για 160 ένσημα βαρέα, δεν μπορεί να πάρει την σύνταξή του. Γεμάτος συγκίνηση και χαρά που τον επισκεφτήκαμε δε σταμάτησε να μας λέει πόσο ενθουσιασμένος είναι που βλέπει τόση νεολαία γύρω του να παλεύουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες. 


Μας εξέφρασε τις προσδοκίες του απλού κόσμου από εμάς και την βεβαιότητά του ότι η Χρυσή Αυγή θα βοηθήσει όσο μπορεί. Σε μια υπεργενναιόδωρη κίνηση ανταπόδωσης, μας χάρισε μια τεράστια Ελληνική σημαία και με δάκρυα στα μάτια μας είπε «Την φύλαγα για μια ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά και αυτή είναι εξίσου σημαντική. Πάρτε την και όταν έρθετε ξανά να με επισκεφτείτε, όχι δέκα αλλά να είστε και άλλοι τόσοι».


Να είστε καλά, κύριε Γιώργο. Τιμή μας που σε γνωρίσαμε. Τιμή μας το δώρο που μας έκανες. Θα φυλαχθεί με σεβασμό και θ’ αναρτηθεί σε ιδιαίτερη για την Πατρίδα στιγμή...


Η επόμενη επίσκεψή μας ήταν σε ένα όμορφο ζευγάρι Ελλήνων που, κατά τα -διαχρονικά ελληνικά- λόγια του άνεργου πατέρα, γέννησε «εφτά στρατιώτες» και που θα συνεχίσει μέχρι να γεννήσει και μια «μάνα στρατιωτών».

Μια Ελληνίδα "μαντόνα" με ομορφιά αρχαίου κλασσικού αγάλματος
Νέοι Έλληνες που δεν αφήνουν την ανεργία και την ανέχεια να τους καταβάλλουν. Που είναι υπερήφανοι προσφέροντας το μέγιστο που μπορούν στο Έθνος τους. Που ο αυτοσεβασμός τους δεν καθορίζεται απ’ τις συνθήκες που βιώνουν και δεν εξαρτώνται απ’ τους ίδιους, αλλά από τη γνώση της προσφοράς τους στη διαχρονικότητα ύπαρξης του λαού τους. Κόντρα σε κάθε επιταγή της σύγχρονης εθνοκτόνου και υλιστικής εποχής μας, μεγαλώνουν γερά και ισορροπημένα παιδιά, υπολογίζοντας όχι πόσα χρήματα έχουν αλλά πόσα αποθέματα δύναμης και πίστης. Γονείς που, αντί για ηλεκτρονικά, προσφέρουν στα παιδιά τους αρετές. Γονείς που μεγαλώνουν ενσυνείδητους Έλληνες.


Για δεύτερη φορά, μέσα σε μια μέρα, οι Χρυσαυγίτες της ομάδας «Αλληλεγγύη στους Έλληνες» βρεθήκαμε να δίνουμε, αντί κουράγιο, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. 

Ο.Ε. "Αλληλεγγύη στους Έλληνες" 
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας