18/3/12

Πολύωρη δράση στην κεντρική Εύβοια


Το Σάββατο 17/3, ξεκινήσαμε το πρωί από τα γραφεία της Χαλκίδος για την τακτική ενημερωτική δράση μας, αυτή τη φορά στην κεντρική Εύβοια. Πρώτη στάση το (μέχρι πρόσφατα) οικονομικό κέντρο της περιοχής, το Αλιβέρι. Διανομή εντύπων και εφημερίδων στους κεντρικούς δρόμους, την λαϊκή αγορά και τα ΚΤΕΛ. Η υποδοχή παντού θερμή και το ενδιαφέρον μεγάλο. Στα ΚΤΕΛ μάλιστα οι ίδιοι οι οδηγοί μας προέτρεψαν να μπούμε στα λεωφορεία και να μοιράσουμε στους επιβάτες το υλικό μας!


Σύντομες στάσεις και διανομή υλικού στο Βέλος και τα Λέπουρα, για να ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο στα Κριεζά, όπου και είχαμε καλεστεί για γνωριμία με νέους υποστηρικτές του Κινήματος. Αναχωρήσαμε με θετικότατες εντυπώσεις.


Σειρά είχαν το Νεοχώρι, η Δάφνη, ο Λοφίσκος, τα Χάνια και ο Οξύλιθος. Παντού το ίδιο θετικό κλίμα, παντού συγχαρητήρια και έπαινοι. Αν και τα περισσότερα απ' αυτά τα χωριά έχουν τη φήμη των αριστεροκρατούμενων, συναντήσαμε μόνο τρεις περιπτώσεις που μας δήλωσαν "ιδεολογικά στο άλλο άκρο". "Προς το παρόν...", ήταν η απάντησή μας.


Στην όμορφη Πλατάνα, η υποδοχή ήταν ενθουσιώδης, με μαγαζάτορες να βγαίνουν απ' τις κουζίνες τους, να μας δίνουν συγχαρητήρια και... "Παιδιά, τί να σας κεράσουμε; Κάτι να φάτε; Καφέ; Αναψυκτικά; Ό,τι θέλετε!". Αυτή την προσφορά τη συναντήσαμε αρκετές φορές κατά την δράση μας των τελευταίων μηνών και είναι συγκινητικά ενδεικτική, προερχόμενη από Έλληνες χτυπημένους τόσο απ' την πολιτική τόσων κυβερνήσεων και κομμάτων, που για κομματικούς εκπροσώπους θα ξόδευαν πλέον μόνο σε ...ιπτάμενα γιαούρτια.


(Χαριτωμένο παραλειπόμενο: Μια μεθυσμένη αριστερίστρια ανέλαβε να μας διαφημίσει σε ολόκληρη την παραλία κραυγάζοντας, ενώ η πολυπληθής παρέα της προσπαθούσε για μισή ώρα ανεπιτυχώς να της βουλώσει το στόμα. Την ευχαριστήσαμε ως κινητή δυσφήμιση των ιδεών της και διαφήμιση των δικών μας.)


Στην Παραλία Κύμης βρεθήκαμε πριν την αναχώρηση του μοναδικού πλοίου της ημέρας για Σκύρο και ο κόσμος ήταν πολύς. Τα τελευταία ενημερωτικά έντυπα εξαφανίστηκαν μαζικά, με όλους σχεδόν να ζητούν ακόμη περισσότερα για να μοιράσουν σε γνωστούς τους.


Κατά την ανάβασή μας προς τον τελευταίο προορισμό της δράσης, την πανέμορφη Κύμη, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το "Ιερό Τάγμα Αγίου Παντελεήμονος" (συμβολικό;), στα εντυπωσιακά όσο και θλιβερά χαλάσματα του Μυλωνοπούλειου Ιδρύματος (ορφανοτροφείο, εκπαιδευτήριο και σανατόριο που κατασκευάστηκε σε 1 χρόνο με δωρεά του Ιωάννη Μυλωνόπουλου το 1929, που εγκαταλείφθηκε σταδιακά από τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις και που "αναπαλαιώνεται" -από την δεκαετία του ...1990!- για να χρησιμοποιηθεί ως "Κέντρο Περιβαντολογικής Εκπαίδευσης").


Είχαμε μόλις φύγει από την Κύμη, επιστρέφοντας στην έδρα μας, όταν δεχθήκαμε το πρώτο τηλεφώνημα ενδιαφέροντος από την ...Κύμη! Μέχρι το βράδυ επικοινώνησε μαζί μας διψήφιος(!) αριθμός νέων φίλων από τα μέρη που επισκεφτήκαμε, στων οποίων τα χέρια έφτασε κάποιο φυλλάδιο ή φύλλο της εφημερίδας μας από γνωστούς τους. Και σήμερα λάβαμε αρκετά ενθουσιώδη μηνύματα για την εντύπωση που δημιούργησε η οργανωμένη παρουσία μας εκεί. Χαρακτηριστική η (πρωτοφανής) αυθόρμητη αναφορά της δράσης μας από ειδησεογραφική Ευβοϊκή ιστοσελίδα ΕΔΩ.


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΟΥ! Κοιτάμε τους συμπατριώτες μας κατάματα με ειλικρίνεια, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας. Σκοπός μας: ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!