2/8/11

Ενημερωτική δράση στο παζάρι της Χαλκίδας


Το παζάρι της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της πόλης της Χαλκίδας, το επισκέπτονται παραδοσιακά οι Ευβοιείς κάθε χρόνο. Παλαιότερα ερχόταν εκατοντάδες Έλληνες βιοτέχνες και έμποροι από κάθε περιοχή της χώρας (ακόμη και απ' την Κρήτη ή τη Θράκη) στήνοντας για μια βδομάδα μια εμπορική "πολιτεία" αξιοσέβαστης έκτασης και ποικιλίας ελληνικών προϊόντων.

 Φέτος, όπως και πέρυσι, το παζάρι ήταν πολύ μικρότερο από παλιά, αλλά με πολύ περισσότερα κινέζικα και ασιατικά προϊόντα από ποτέ. Η κυρίαρχη εντύπωση ήταν ότι στο 80% από τις 400 παράγκες του βρισκόταν αφροασιάτες και ρομά, με τους Έλληνες εμπόρους και παραγωγούς να αποτελούν ισχνή μειοψηφία. Τοπική εφημερίδα ("προοδευτικών" αντιλήψεων, μάλιστα) το χαρακτήρισε "παζάρι Μπαγκλαντές".


Η Τοπική Οργάνωση Ευβοίας-Βοιωτίας επισκέφτηκε το παζάρι, την Κυριακή, σε ώρα αιχμής και μοίρασε εκατοντάδες ενημερωτικά φυλλάδια, καθώς και εφημερίδες του Κινήματος. 


Τα θετικά ως ενθουσιώδη σχόλια που εισπράξαμε, τόσο από επισκέπτες όσο και από Έλληνες μικροπωλητές, είναι σαφές δείγμα της σταδιακής αφύπνισης του λαού μας. Στην εκφυλιστική και παρακμιακή εποχή μας, με τις προδοτικές και εγκληματικές για το Έθνος μας κυβερνήσεις, οι συμπατριώτες μας ωριμάζουν πολιτικά και οξύνονται τα εθνικά ανακλαστικά τους όλο και περισσότερο. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι παντού, σε όλη την ελληνική επικράτεια, και δείχνει τον δρόμο της τελευταίας ελπίδας.