28/4/11

Τέλος στα μαθητικά δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ της Στερεάς



Το τελεσίγραφο στάλθηκε εγγράφως στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και υπογράφεται από τις 5 διοικήσεις των Υπεραστικών ΚΤΕΛ των 5 νομών της Στερεάς (Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία). Η οικονομική κατάσταση στα ΚΤΕΛ είναι τραγική. Το αρμόδιο Υπουργείο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τους είχε υποσχεθεί πολλές φορές ότι θα καταβάλει τα οφειλόμενα του 2010 για τη μεταφορά των μαθητών, ωστόσο κάθε φορά την τελευταία στιγμή κάτι γινόταν και τα χρήματα δεν έρχονταν...

"Δεν πάει άλλο.. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο εμπαιγμός. Αυτή τη φορά είναι οριστικό! Μετά το Πάσχα δεν θα εκτελούνται τα μαθητικά δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ της Στερεάς... Είναι πλέον υπεράνω των δυνατοτήτων μας, αφού δεν θα υπάρχουν χρήματα, ούτε για πετρέλαιο στα λεωφορεία! Το έγγραφο που στείλαμε χθες στην Περιφέρεια είναι ξεκάθαρο, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους", δήλωσε ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδος, Δημήτρης Χαιρόπουλος.
Η πάγια τακτική των κυβερνώντων (που ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για χλιδάτες μετακινήσεις, για ανακαινίσεις γραφείων τους, για τηλέφωνά τους, για χαρτιά υγείας...) να μεταθέτουν το βάρος της "κοινωνικής ευθύνης" των επιπόλαιων αποφάσεών τους στους όσο δυνατόν "πιο κάτω" είναι πλέον ξεκάθαρα ορατή. Ελπίζουν ότι οι γονείς των μαθητών των χωριών της περιφέρειας θα επιβαρυνθούν το κόστος της μεταφοράς των παιδιών τους στα (μειωμένα λόγω "συνενώσεων") σχολεία τους και η δίκαιη αγανάκτισή τους θα στραφεί εναντίον των λεωφορειούχων. Όχι, κύριοι. Θα στραφεί εναντίον των μοναδικών υπαιτίων. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.