15/1/14

Τεράστια τα προβλήματα των αγροτών


Ο Συναγωνιστής Νικόλαος Μίχος τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου σχετικά με τα «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής αφού «συνεχάρη» την κυβέρνηση για τις εντελώς άδικες και παράνομες προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τόνισε, όσον αφορά το νομοσχέδιο, ότι η κυβέρνηση δεν αφουγκράζεται τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Η πολιτεία δεν έχει εφαρμόσει καμία οικονομική πολιτική προστασίας προς τους αγρότες με φοροαπαλλαγές ή ενδυνάμωση των αγροτικών περιοχών. Κανείς δεν φέρει ευθύνη για τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που σπαταλήθηκαν από τα λαμόγια του συστήματος.

Η ΑΤΕ χαρίστηκε στην Πειραιώς από το κράτος κι έτσι υποθηκεύθηκε το μέλλον των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Σήμερα, 500.000 στρέμματα είναι υποθηκευμένα. Το κράτος δεν δίνει εφόδια για να εφαρμοστεί σχέδιο οργάνωσης με απώτερο σκοπό την μείωση της ανεργίας.Ο Συναγωνιστής κατήγγειλε και τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος από άλλες χώρες χωρίς πιστοποιήσεις, που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα καθώς δεν έχουν περάσει τους ανάλογους ελέγχους. Το παρόν νομοσχέδιο δεν ενισχύει την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή καθώς δεν εφαρμόζει δικλείδες ασφαλείας με τυπικούς ελέγχους από πρόσωπα εξασφαλισμένης πιστοποίησης. Κατήγγειλε, επίσης, ότι ακόμα και μέσα στο μέγαρο της Βουλής το εστιατόριο χρησιμοποιεί εισαγόμενο κρέας, όπως χοιρινό Ολλανδίας και μοσχάρι Γαλλίας, την στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη στην γεωργία και στην κτηνοτροφία.

Τέλος, έκλεισε το λόγο του ευχόμενος «καλή επιτυχία» στην κυβέρνηση για τις νέες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, καθώς είναι προφανές πως κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει την άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου.

ΧΑgr.net