30/10/13

Ομιλίες στα γραφεία Χαλκίδος


Την Κυριακή, παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, μετά την καθιερωμένη πολιτική ενημέρωση σε υποστηρικτές και φίλους του Κινήματος, ακολούθησαν δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιστορικές ομιλίες.


Παρουσιάστηκε, με αναφορές στις πηγές, το ιστορικό που προηγήθηκε της κήρυξης του πολέμου, με τις επιδιώξεις των εμπλεκομένων κρατών (εχθρών και συμμάχων), καθώς και η στάση των αριστερών της τότε εποχής, που σήμερα έχουν οικειοποιηθεί την Εθνική Αντίσταση και παρουσιάζονται ως οι "απελευθερωτές της Ελλάδος". Ο συναγωνιστής έκανε γνωστές διάφορες πτυχές της Ιστορίας της χιλιοπροδομένης Πατρίδος μας, που το σύστημα επιδιώκει να μένουν στην αφάνεια, ή/και να διαστρεβλώνονται. Η Ιστορία διδάσκει και τα μαθήματά της επαναλαμβάνονται οδυνηρά στους λαούς που δεν τα δέχονται, μέχρι που ή θα τα δεχτούν ή θ' αφανιστούν.


Οι ενέργειες του εθνικιστικού καθεστώτος του Ιωάννη Μεταξά για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε κινδύνου, ήταν το θέμα της δεύτερης παρουσίασης. Η προετοιμασία σε κάθε επίπεδο της χώρας και του λαού για ν' ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας στρατιωτικής επίθεσης, από ένα ισχυρότατο τότε κράτος, αποδείχθηκε ότι ήταν κύρια προτεραιότητα της κυβερνήσεως. Οι εξαιρετικά συμφέρουσες  συμφωνίες και τα αμυντικά επιτεύγματα, που είχε πραγματοποιήσει ο "φασίστας" Μεταξάς σε λιγότερο από μια τετραετία, σε σύγκριση με την ολική καταστροφή που πραγματοποιούν οι σύγχρονες "δημοκρατικές" κυβερνήσεις, θα προβλημάτιζαν ακόμη και τους πλέον αφελείς συμπατριώτες μας, εάν τις γνώριζε ο λαός μας.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η φωνή της Εθνικής Αφύπνισης και γι' αυτό διώκεται. 


ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας