27/5/13

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ενημερωτική δράση σε Μαντούδι-Προκόπι


Προ της μεγάλης τοπικής εορτής του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, πολυπληθής ομάδα της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, σε συνεργασία με τον Πυρήνα Βορείου Εύβοιας και παρουσία του συναγωνιστή βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου, πραγματοποίησε εκτεταμένη ενημερωτική δράση στο Μαντούδι, το Προκόπι και το πανηγύρι της περιοχής, το απόγευμα του Σαββάτου.  Διαπιστώσαμε και οι ίδιοι ότι αληθεύουν οι καταγγελίες κατοίκων και εμπόρων της περιοχής, που δεχθήκαμε το τελευταίο διάστημα:



Εξαιτίας του πανηγυριού, ρομά από όλες τις Βαλκανικές χώρες και αφροασιάτες λαθρομετανάστες εγκαθίστανται για δύο περίπου εβδομάδες στην περιοχή. Αυτή την περίοδο αυξάνονται κατακόρυφα κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα. Παράλληλα, ανθεί το παρεμπόριο σε όλους τους χώρους του πανηγυριού - και όχι μόνο. Η περιορισμένη αστυνομική δύναμη της περιοχής, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, επικεντρώνεται στη φύλαξη του Ναού του Αγίου Ιωάννη, επιτρέποντας σε πορτοφολάδες, διαρρήκτες, κλέφτες και παρανόμους λιανοπωλητές να δρουν επαναλαμβανόμενα ανενόχλητοι και να παραμένουν ασύλληπτοι.

Ακολουθεί σχετικό φωτορεπορτάζ:

Το Μαντούδι πλημμύρισε από Χρυσαυγίτες
Το ενημερωτικό υλικό έγινε ανάρπαστο
Οι ομάδες διανομής κινήθηκαν σε σπίτια, καταστήματα
και όπου υπήρχαν Έλληνες, φέρνοντας χαμόγελα ελπίδας
Ο συναγωνιστής Μίχος συνομίλησε για τα προβλήματα με αστυνομικούς
τον δήμαρχο
ιερείς
επαγγελματίες
προσκυνητές
και κατοίκους
...κάθε ηλικίας
Η παρουσία μας στο Προκόπι ήταν εντυπωσιακή
και έτυχε θερμής υποδοχής από τους νόμιμους εμπόρους
αλλά και κάθε Έλληνα που συναντήσαμε
Συνεχώς ακούγαμε ενθαρρυντικά σχόλια και συγχαρητήρια
Μαζική συμμετοχή στο προαιρετικό προσκύνημα της χάρης του Αγίου
και ένα κερί για τη σωτηρία της Πατρίδος και του Λαού μας

Αδιάφοροι για τη λάσπη και τις συκοφαντίες, συνεχίζουμε τον Αγώνα μας -με την ευχή του Θεού και τη θέληση του Λαού- μέχρι την τελική Νίκη!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας