10/2/13

Ο Πυρήνας Βορείου Εύβοιας έβγαλε "λαβράκι" - ΒΙΝΤΕΟ

Πολλοί είναι οι επίδοξοι ψαράδες που ψαρεύουν στην παραλία του Μεγάλου Λιβαριού Κανατάδικων, υπάρχουν όμως και οι λίγοι προνομιούχοι που "ψαρεύουν" στο εσωτερικό και τις εγκαταστάσεις του Λιβαριού σαν να είναι κτήμα τους και ας αποτελεί Δημοτική Επιχείρηση. Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Χρυσή Αυγή Β. Εύβοιας πήγε για βραδινό "ψάρεμα" στο Λιβάρι και από ότι φαίνεται χτύπησε "λαβράκια".
Στο αγκίστρι της Χρυσής Αυγής πιάστηκαν "επί το έργον" ο προφορικά νεοδιορισμένος αμισθί φύλακας, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος - νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ιχθυοκαλλιεργειών Λιβαριού, συνοδεία αλλοδαπών, με όχημα αλλοδαπών πινακίδων και οδηγό τον ίδιο. Να σημειωθεί ότι η υπερχρεωμένη Δημοτική Επιχείρηση Ιχθυοκαλλιεργειών Λιβαριού και όσα γίνονται εκεί απασχολούν την δικαιοσύνη.



Η Δημοτική Επιχείρηση Ιχθυοκαλλιεργειών Λιβαριού επισήμως ΔΕΝ λειτουργεί, εδώ και 4 χρόνια, λόγω οφειλών και αδυναμίας θεώρησης βιβλίων και στοιχείων. Τα κλουβιά παγίδευσης ψαριών όμως εξακολουθούν να υπάρχουν και τα ψάρια εξακολουθούν να συλλέγονται και να πωλούνται παράνομα (με έσοδα περίπου 3.000 ευρώ ημερησίως, σύμφωνα με καταγγελίες) από "ημετέρους" της δημοτικής αρχής.

Για τις ενέργειες (και μη ενέργειες σε σοβαρά θέματα) του δημάρχου Ιστιαίας έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες, έχουμε επιχειρήσει να συναντηθούμε μαζί του, τόσο ο βουλευτής Ευβοίας Ν. Μίχος, όσο και στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος, αλλά μόνιμα "απουσιάζει".

Το βίντεο είναι ενδεικτικό απόσπασμα του υλικού που τραβήξαμε, σε μία από τις επισκέψεις μας. Η φωτογραφία είναι αρχείου.

Πυρήνας Βορείου Εύβοιας