1/9/12

Ν.Μίχος στην Ιστιαία: Έξω από το παζάρι οι παράνομοι αλλοδαποί


(Δείτε βίντεο στο τέλος) Κατόπιν καταγγελίας που δεχθήκαμε, ο βουλευτής Ευβοίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Νικόλαος Μίχος, με κλιμάκιο της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, επισκέφτηκαν εσπευσμένα χθες την Ιστιαία στην Βόρειο Εύβοια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, 31/8 παραμονή του παζαριού της πόλης, ο Δήμος θα έκανε δημοπρασία και κλήρο για τις θέσεις των πάγκων της εμποροπανήγυρης. Οι Έλληνες έμποροι φοβόταν πως θα επαναλαμβανόταν η περσινή κατάσταση, όπου λαθρομετανάστες από την Αφρική και το Πακιστάν κατέλαβαν την πλειοψηφία των θέσεων εκφοβίζοντας, πλειοδοτώντας και μετέχοντας με αυξημένο αριθμό τους στους κλήρους.Ο βουλευτής συναντήθηκε με εμπόρους και κατοίκους, που του περιέγραψαν τα προβλήματά τους, τα ύποπτα σημεία της διαδικασίας, την περσινή κατάσταση και τους φόβους για επανάληψή της. Η γενική επισήμανση ήταν πως κανένας άλλος από τους βουλευτές όλων των πολιτικών χώρων που απευθύνθηκαν δεν έδωσε σημασία στις ανησυχίες και τα προβλήματα που δημιουργεί η πάγια τελευταία πολιτική δήμων και περιφέρειας να ενισχύουν τους (παράνομους) αλλοδαπούς, παραχωρώντας θέσεις και άδειες εις βάρος των Ελλήνων.


Στη συνέχεια, στο χώρο του παζαριού, ο βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη Αναστασίου, τον οποίο επιφόρτισε ο -μονίμως απών απ' τα ...δύσκολα- δήμαρχος με την διεξαγωγή της διαδικασίας. Του δηλώθηκε σαφώς από τον συναγωνιστή Μίχο, υπό τις επευφημίες του κόσμου, ότι οφείλει να ελέγξει την νομιμότητα συμμετοχής του καθενός αλλοδαπού πριν του επιτραπεί να πλησιάσει έστω τον χώρο. Το κλιμάκιο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα παρευρεθεί σε όλη την διαδικασία για να επιβεβαιώσει ότι κανένας αλλοδαπός χωρίς σχετική άδεια δεν θα μετέχει. Ενδιάφεροντα ήταν τα συμπεράσματα από την αντιληπτή δυσαρέσκεια κάποιων δημοτικών υπαλλήλων για την αναγκαστική (ελέω Χρυσαυγιτών) εφαρμογή του νόμου. Προφανώς κάποιων ...δοσοληψίες θίχτηκαν.


Όταν οι δεκάδες αφρικανοασιάτες ενημερώθηκαν (μυστηριωδώς) για τα τεκταινόμενα επιχείρησαν ομαδική διείσδυση στον χώρο, αλλά βρήκαν μπροστά τους παρατεταγμένους τους συναγωνιστές και, κατόπιν μερικών αποτυχημένων δοκιμών εκφοβισμού με φωνές και απειλές, προτίμησαν δυσαρεστημένοι ν' αποτραβηχθούν μερικά μέτρα μακρύτερα. Σύντομα εμφανίστηκε η αστυνομία και, κατόπιν προτροπής του βουλευτή, προχώρησε σε ελέγχους όσων αλλοδαπών πρόλαβε.(Όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα, διαπιστώθηκαν περίπου 30 εξ αυτών χωρίς χαρτιά, αλλά η μικρή αστυνομική δύναμη κατάφερε να συλλάβει μόλις 8). Τελικά, μόλις 2 αλλοδαποί, από τους περίπου 40 που διεκδικούσαν πάγκους, είχαν τα νόμιμα έγγραφα και κατέλαβαν θέσεις.


Φέτος, η εμποροπανήγυρις της Ιστιαίας θα έχει ξανά χρώμα ελληνικό. Και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται πάντα, με τους βουλευτές και τα μέλη της, στο πλευρό των αγωνιζομένων για τα δίκαιά τους Ελλήνων.

Η παρουσία του βουλευτή έπεισε το δήμο να εφαρμόσει τον νόμο
Ο Ν.Μίχος παρακολούθησε όλη τη διαδικασία
Το ενδιαφέρον των Ελλήνων λιανεμπόρων ήταν μεγάλο
και με αυξημένες τελικά πιθανότητες συμμετοχής
Έλληνες οι δικαιούχοι κοινωνικών κλήρων φέτος
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!