1/8/16

Ο Ν.Μίχος στη Λίμνη Ευβοίας


Ο βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος έσπευσε στη Λίμνη, το απόγευμα του Σαββάτου και παρέμεινε μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, με την καταστροφική πυρκαγιά ακόμη σε εξέλιξη, αλλά με αυξημένες ελπίδες ελέγχου της, εφόσον γύρισε ο άνεμος προς τις ήδη καμμένες περιοχές.


Κοντά στο μέτωπο της φωτιάς πρόσφερε νερά στους πυροσβέστες που βρίσκονταν σε επιφυλακή και πληροφορήθηκε ότι βρέθηκαν 7 εμπρηστικοί μηχανισμοί. Συνομιλώντας με τους κατοίκους, άκουσε φήμες για δυσκολίες στην οικονομική εκμετάλλευση της περιοχής από εταιρίες εναλλακτικής ενέργειας, λόγω του δασικού χαρακτήρα της.

 

Ο (βορειοευβοιώτης) υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, επισκέφθηκε τη Λίμνη το πρωί, λέγοντας στους συντοπίτες του ότι η φωτιά είναι πια υπό έλεγχο και στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές. Λίγες ώρες μετά, οι φλόγες κύκλωναν τη Λίμνη και ένα οχηματαγωγό έδεσε στο λιμάνι για να μεταφέρει τους κατοίκους, αν απαιτούταν εκκένωση.


Όταν βουλευτές άλλων κομμάτων επισκέπτονται πληγείσες περιοχές, εκδίδουν δελτία τύπου για τις συναντήσεις τους με τους τοπικούς άρχοντες. Όταν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές επισκέπτονται πληγείσες περιοχές, συνδράμουν όπου μπορούν. Ακόμη και στις προσπάθειες απελευθέρωσης του δρόμου από ακινητοποιημένα οχήματα, μαζί με πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ και άλλους πολίτες. Γιατί, οι Χρυσαυγίτες βουλευτές αναγνωρίζουν ότι βρίσκονται σ' αυτή τη θέση για να υπηρετούν -και όχι για να υποτιμούν- τον λαό τους.

Τ.Ο. Ευβοίας