20/8/13

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ η Χρυσή Αυγή


Η Χρυσή Αυγή ήταν παρούσα, με τον βουλευτή Ευβοίας Ν. Μίχο και κλιμάκιο της Τ.Ο. Λαμίας και του Πυρήνα Λοκρίδος, στη συνέλευση, που συγκάλεσαν για άλλη μια φορά τα συνδικάτα της ΛΑΡΚΟ, όπου όλες οι παρατάξεις αναλώθηκαν στις τετριμμένες και χιλιοειπωμένες απόψεις τους για το μέλλον της εταιρείας. Παρέμειναν βαθιά διχασμένες, χωρίς να προωθούν προτάσεις για να ανατρέψουν τις ανθελληνικές αποφάσεις των κυβερνώντων.

Οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών (Βουλευτές, Διοίκηση ΛΑΡΚΟ, Συνδικάτα Εργαζομένων) υπέδειξαν ότι τα σχέδια για την εταιρεία είναι μάλλον ειλημμένα. Η Τρόικα έχει χαράξει το δρόμο: η ιδιωτικοποίηση είναι το μόνο μέσο που εγκρίνει, αδιαφορώντας για το μέλλον των εργαζομένων, αλλά και για την παραμονή του εθνικού πλούτου σε χέρια ελληνικά.


Κλιμάκιο του Κινήματος από την Τοπική Οργάνωση Λαμίας και του Πυρήνα Λοκρίδος, με επικεφαλής τον Απόστολο Γκλέτσο, έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Ο βουλευτής Ευβοίας και συναγωνιστής, Νικόλαος Μίχος, στην τοποθέτησή του, επισήμανε αυτήν την προσπάθεια ξεπουλήματος της εταιρείας ΛΑΡΚΟ, με την ιδιαίτερη οικονομική και εθνική σημασία, έναντι πινακίου φακής, παρ' όλο που διαθέτει τις κατάλληλες προοπτικές για οικονομική ανάκαμψη. Τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, έχοντας πάντα γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Η επί δεκαετίες κακοδιαχείριση της μείζονος σημασίας βιομηχανίας της Ελλάδας, ΛΑΡΚΟ, πρέπει άμεσα να λάβει τέλος. Τα Διοικητικά Συμβούλια, τα διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση, αποδείχτηκαν για ακόμα μία φορά ανίκανα να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τόσο της εταιρείας και των εργαζομένων, όσο και της Ελλάδας! Τα Golden Boys της διοίκησης φάνηκαν να ενεργούσαν είτε για τα συμφέροντα χρηματιστηριακών κύκλων, είτε για συμφέροντα άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών και, ούτε στο ελάχιστο, για τα συμφέροντα της ίδιας της ΛΑΡΚΟ. Τα Σωματεία των Εργαζομένων, δέσμια ως είθισται και αυτά στην τυχοδιωκτική και ευκαιριακή μικροπολιτική των Αθηνών, συνεχίζουν να συμμετέχουν και να στηρίζουν τις αποτυχημένες πολιτικές μέχρι και σήμερα.

Μπορεί να θεωρηθεί κατακριτέα μεν αλλά αναμενόμενη δε η προδοτική τακτική των Διοικήσεων και των Golden Boys, όμως, η ΑΝΟΧΗ και η ΣΙΩΠΗ από μέρους των εργαζομένων και των Σωματείων τους αγγίζει τα όρια της συνωμοσίας, της κοροϊδίας και του παραλογισμού. Στη δίνη αυτού του παραλογισμού βλέπουμε αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι να συνεχίζουν να ανέχονται την εκπροσώπηση τους από γνωστές μαριονέτες του παλαιοκομματικού συστήματος. Βλέπουμε ταυτόχρονα να τρέχουν να αρπάξουν το ξεροκόμματο που τους πετούν (προαγωγές, προσλήψεις, εξάμηνες ανανεώσεις λειτουργίας κ.α.), αρνούμενοι συστηματικά να παραδειγματιστούν από τον εργασιακό Μεσαίωνα και την καταστροφή, όπου οδηγήθηκαν πρώην οικονομικοί γίγαντες (Λιμάνι- Πειραιάς, Ναυπηγοεπισκευαστική- Πέραμα), μέσω της ίδιας πολιτικής.


Σας καλούμε, λοιπόν, να αντιληφθείτε, ότι η ΜΟΝΗ διέξοδος από την νεοφιλελεύθερη ζούγκλα, που με μαεστρία στήνει γύρω μας το ΔΝΤ, η ΤΡΟΪΚΑ, και οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ μαριονέτες τους είναι ο δρόμος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, στον οποίο είναι αποφασισμένη να οδηγήσει το ΕΘΝΟΣ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Σας καλούμε λοιπόν, να συσστρατευτείτε και εσείς με τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είναι μαζί μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Διαβάστε επίσης: Η Χρυσή Αυγή στο υπουργείο Ενέργειας για υδρογονάνθρακες και ΛΑΡΚΟ, Η Χρυσή Αυγή στην πορεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, Επίκαιρη ερώτηση για την απαξίωση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ