15/5/12

Βόρεια Εύβοια ξανά


Τη Δευτέρα το απόγευμα, κλιμάκιο της Τ.Ο. Ευβοίας επισκέφθηκε το πιο παραμελημένο μέρος της βόρειας Εύβοιας. Ο δρόμος προς Γιάλτρα, Άγιο Γεώργιο, Λιχάδα, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον δρόμο προς την άλλη μεγάλη παραμελημένη, την περιοχή της Καρύστου στη νότια πλευρά του νησιού. Στενός, κακοσυντηρημένος, ελειπή σήμανση, λακούβες, νεροφαγώματα... Έχοντας ήδη πυρήνες υποστηρικτών μας σε κάθε χωριό, η δράση μας ήταν διαφορετικού τύπου από την απλή διανομή ενημερωτικού υλικού και τις σποραδικές συζητήσεις της προεκλογικής περιόδου.


Σε κάθε χώρο που υπήρχαν συγκεντρωμένοι κάτοικοι, σε κάθε μαγαζί, τα μέλη μας δεν μοίραζαν απλώς εφημερίδες μας, αλλά μιλούσαν για τις πολιτικές εξελίξεις, για την στάση των ΜΜΕ και ολόκληρου του συστήματος απέναντί μας, για το Κίνημά μας και τους ανθρώπους του, για τα πολιτικά κόμματα και τις θέσεις τους για τα εκτός μνημονίου θέματα, για τα εθνικά και τοπικά προβλήματα και τις δυνατότητες παρεμβάσεων και λύσεων. Μιλούσαν για την ανάγκη συμμετοχής όλων στην ενημέρωση του Κινήματος για την βρωμιά κάθε είδους στην περιοχή τους, για την ανάγκη να εγερθεί επιτέλους ο Έλληνας και ν' αντιδράσει. Γύρω από κάθε ομιλητή μας, σύντομα συγκεντρώνονταν πολλοί περισσότεροι ακροατές, από τους περαστικούς. Διαπιστώσαμε ότι η εκλογική στήριξη στην Χρυσή Αυγή ήταν απόλυτα συνειδητή και ελάχιστη επίδραση είχαν οι ποταμοί λάσπης εναντίον μας.


Παράλληλα, υπήρχαν συναντήσεις με πυρήνες υποστηρικτών μας, που γνωρίσαμε από τις προηγούμενες επισκέψεις μας ή από τηλεφωνικές επικοινωνίες, και μας δηλώθηκε ενδιαφέρον για άνοιγμα γραφείων "Φίλων της Χρυσής Αυγής". Η τελική διαπίστωση, αργά το βράδυ που ολοκληρώσαμε τις επαφές μας και στην Αιδηψό, ήταν ότι το Κίνημα ρίζωσε ήδη παντού. Τώρα, με νέους συναγωνιστές να ρίχνονται στη μάχη σε κάθε γωνιά της Πατρίδας, η Νίκη φαντάζει πιο κοντά από ποτέ. Έρχεται η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!