20/2/12

Εκτεταμένη ενημερωτική δράση


Η Τοπική Οργάνωση Ευβοίας- Βοιωτίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βρέθηκε ακόμα μια φορά κοντά στους Έλληνες της περιοχής της, πραγματοποιώντας μια εκτεταμένη ενημερωτική δράση την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012. Δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να έρθει σε επαφή με το κίνημα και τις ιδέες του. Είχαμε εκτυπώσει φυλλάδια με τις θέσεις μας που μοιραστήκαν μαζί με τα φύλλα της εφημερίδας μας.

Η πρώτη μας στάση μας ήταν στη Δροσιά, ένα χωριό κοντά στην πόλη της Χαλκίδας. Μοιράσαμε το ενημερωτικό υλικό μας σε όλα τα μαγαζιά και στη λαϊκή αγορά, ενώ πολλά αυτοκίνητα σταματούσαν για να ζητήσουν οι οδηγοί τους την εφημερίδα μας. Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά και ο κόσμος πολύ θερμός απέναντι μας. Οι περισσότεροι έλεγαν ότι καιρός ήταν να εμφανιστούν κάποιοι που να αγαπούν την Ελλάδα πραγματικά.


Δεύτερη στάση τα Λουκίσια. Ένα χωριό που θεωρείται φανατικά αριστερό. Χαρακτηριστικό ότι στο κυριότερο καφενείο δεσπόζει μεγάλο πορτραίτο του... Βελουχιώτη. Εννοείται πως ο ιδιοκτήτης του καφενείου βγήκε έξω για να μας αποτρέψει απ' το να μοιράσουμε υλικό στους θαμώνες (αδιαφορώντας που κάποιοι μας έγνεψαν ότι ήθελαν να πάρουν), επιδεικνύοντας αντίστοιχες "δημοκρατικές" πεποιθήσεις με το κορνιζαρισμένο είδωλό του. Η έκπληξη ήταν ότι πολλοί μας υποδέχθηκαν ενθουσιωδώς, με δηλώσεις του τύπου "Επιτέλους, να σπάσει η αριστερή τρομοκρατία εδώ. Μπράβο, παιδιά! Θα δείτε στις κάλπες πόσοι σας στηρίζουμε και θα πάθετε πλάκα!".


Τρίτη στάση, τα γραφικά Πλατανάκια Βοιωτίας. Εκδρομείς και κάτοικοι, διαβάτες, οδηγοί και θαμώνες των μαγαζιών εξαφάνισαν το υλικό που είχαμε, ζητώντας περισσότερα φύλλα και έντυπα για να δώσουν και σε γνωστούς τους. Επισκεφτήκαμε τον ναό και το κοιμητήριο του χωριού, όπου υπάρχουν αρχαία ερείπια, και συναντήσαμε μια ηλικιωμένη εκδρομέα από την Αθήνα. Πέρα από τα θετικά της σχόλια και τις ευχές της, ευχαρίστησε την Χρυσή Αυγή για την βοήθεια που προσέφερε στην απομάκρυνση των αλλοδαπών από τον Άγιο Παντελεήμονα! Όλη της η οικογένεια θα μας στηρίξει, δήλωσε, και ζήτησε υλικό για να μοιράσει στο λεωφορείο!


Τέταρτη στάση το Μουρίκι. Σε κάθε μαγαζί που μπαίναμε φούντωνε η πολιτική συζήτηση και φωνές "ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΩΡΑ!" ακούγονταν και αφού είχαμε βγει! Μια μεγάλη παρέα εκδρομέων από την ...Αργολίδα ζήτησαν πληροφορίες για το Κίνημα στην περιοχή τους, θεωρώντας "οιωνό" όπως χαρακτηριστικά είπαν το ότι μας συνάντησαν εδώ, μιας και το συζητούσαν καιρό να ενεργοποιηθούν στις τάξεις μας.


Πέμπτη στάση το Ύπατο Βοιωτίας. Ένα μικρό χωριό, ψιλοαπομονωμένο, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο. Λόγω των εκτεταμένων καλλιεργειών στην περιοχή και των ελάχιστων νέων που έχουν απομείνει, το ποσοστό των ινδών λαθρομεταναστών ήταν εντυπωσιακό για το μέγεθος και την τοποθεσία του χωριού. Λίγοι Έλληνες κυκλοφορούσαν, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι. "Δεν είστε ψεύτες σαν το Καρατζαφέρη, ε;" ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα και το υλικό μας έτυχε προσεκτικής μελέτης και ευνοϊκών σχολίων.


Έκτη στάση στο Βαθύ Αυλίδος, όπου πολλές οι ελληνικές σημαίες που κυμάτιζαν έξω από μαγαζιά και σπίτια. Το υλικό μας μοιράστηκε πόρτα-πόρτα στους κεντρικούς δρόμους και λάβαμε, ως αναμενόταν, μόνο θετικά σχόλια.


Η ενημερωτική δράση έκλεισε στην Παραλία Αυλίδος, με τις πληγές απ' τις χειμωνιάτικες κακοκαιρίες εμφανείς στο μουράγιο και τον κόσμο των μαγαζιών να μας υποδέχεται τόσο ένθερμα, που αν τα αποτελέσματα των εκλογών κρινόταν απ' την υποδοχή των κομμάτων στους δρόμους και τις γειτονιές, θα ήμασταν ήδη πρώτο κόμμα...


Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για τα γραφεία μας στην Χαλκίδα, ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας. Η θετική αποδοχή του κόσμου, η δίψα του να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για την Χρυσή Αυγή και την ιδεολογία της, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο κόσμος προσπαθεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από την παραπληροφόρηση. Γεγονός που είναι σαφώς υπέρ μας, γιατί έτσι μαθαίνουν όλοι ότι δεν είμαστε τα "μαύρα πρόβατα" όπως προβάλλει το σύστημα, αλλά η μοναδική ελπίδα της χώρας.


Μερικά στιγμιότυπα άξια αναφοράς:

Νέοι φίλοι μας ακολούθησαν κατά την δράση μας στον τόπο τους

Ενημερωτικό υλικό αναρτήθηκε εκεί που έπρεπε να υπήρχε η εφημερίδα μας και ΔΕΝ υπήρχε

Η τελική πινελιά σε αυτοσχέδια ενημέρωση για τους βουλευτές του νομού

Ενός λεπτού σιγή στα ηρώα των πεσόντων στα πεδία των μαχών

Οι δρόμοι στα χωριά χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις

Ο -πριν λίγο- άγριος ελληνικός ποιμενικός γίνεται φιλικός με τον Χρυσαυγίτη
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας