30/9/11

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: "Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους"


Τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, με την πίεση των μελών τους, συλλόγων, σωματείων και μεμονωμένων εργαζομένων, αναλαμβάνουν το ένα μετά το άλλο πρωτοβουλίες άμυνας απέναντι στην εγκληματική εισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό που υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνει το ανώτατο εργατικό όργανο της χώρας, η ΓΣΕΕ, αναγκάζονται να το κάνουν τα Εργατικά Κέντρα, μιας που οι (κομματικοί) μεγαλοσυνδικαλιστές ποιούν την νήσσαν για να μην κακοκαρδίσουν τους πολιτικούς πάτρονές τους.

Μέλη της Τ.Ο. Ευβοίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τις διαδικασίες ως απλοί εργαζόμενοι, χωρίς την κομματική τους ιδιότητα. Πιστεύουμε ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να συσπειρωθούν, αντιδρώντας στις προσπάθειες του καθεστώτος να στρέψει την μία απέναντι στην άλλη.

Αναδημοσιεύουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας:

Επειτα από τη σύσκεψη, όπου πραγματοποιήθηκε στις 28/9 στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή από Σωματεία, Συλλόγους, φορείς, πολίτες κ.λ.π. και έπειτα και από τις εξηγήσεις των Νομικών αποφασίστηκαν τα εξής:

1.- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ.
2.- Θα δημιουργηθεί μια Επιτροπή, αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο απο κάθε φορέα, όπου θα συντονίζει τη δράση όλων των εμπλεκομένων.
3.- Τα αποσταλμένα χαράτσια της εφορίας θα κατατεθούν φωτοτυπημένα είτε στα Σωματεία, Συλλόγους κ.λ.π. για να τα καταθέσουν στο Εργατικό Κέντρο, είτε στο Εργατικό Κέντρο στη Γραμματεία απευθείας, όπου θα αποφασίσει η συντονιστική Επιτροπή για την τύχη τους (κάψιμο).
4.- Θα εκδοθεί κοινό ΨΗΦΙΣΜΑ από όλους τους εμπλεκόμενους και θα κοινοποιηθεί σε πάσα κατεύθυνση.
5.- Επικουρικά θα προχωρούν και οι αγωγές από Δικηγορικό Σύλλογο κ.λ.π. όσον αφορά την αντισυνταγματικότητα του Νόμου.

Η απάντησή μας στην άδικη αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική τους είναι η συσπείρωση όλων των κοινωνικών ομάδων.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ.