13/8/15

Άρση κατ΄ οίκον περιορισμού για τον Συναγωνιστή Νίκο Μίχο

 

Με το υπαρ. 1310/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, οι περιοριστικοί όροι της 24ωρης αστυνομικής φρούρησης με κατ’ οίκον περιορισμό που είχε επιβληθεί στον Βουλευτή Ευβοίας Ν. Μίχο, ήρθησαν χωρίς κανένα περιορισμό στην κίνησή του για το σύνολο της Επικράτειας, με μοναδική του υποχρέωση την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του, τρεις φορές τον μήνα.
Αποδεικνύεται κατά συνέπεια ότι τα επιχειρήματα  που είχαμε αναπτύξει ως υπεράσπιση  κατά την παρουσία μας ενώπιον των Εφετών- Ανακριτριών  περί του προσχηματικού της άσκησης νέας ποινικής δίωξης για οπλοκατοχή κλπ. ήταν νομικά βάσιμα και αληθή και ότι δεν μπορούσε να υπάρξει «συμπληρωματική ανάκριση»  χωρίς νέα στοιχεία για την επιβολή προσωρινής κράτησης, όπως επιδιωκόταν από τους γνωστούς κύκλους. Κατά την ίδια λογική, αυτά τα «στοιχεία» που έτυχαν επίκλησης από την κατηγορούσα αρχή δεν μπορούσαν ούτε να οδηγήσουν σε περιορισμό της ελευθερίας του Βουλευτή η οποία δεν κατέστη δυνατή κατά την πρώτη ανάκριση.
Παρά τις απόπειρες των ίδιων κύκλων να στοχοποιήσουν (τόσο κατά κυριολεξία όσο και μεταφορικά) τον Ν. Μίχο, οι προσπάθειες απέβησαν δυστυχώς για εκείνους, άκαρπες, με αποτέλεσμα να καταρρέει μέρα με τη μέρα το σαθρό οικοδόμημα της «εγκληματικής οργάνωσης» και των «μελών της συμμορίας» με την ευφάνταστη σκηνοθεσία των «στρατοπέδων εκπαίδευσης» με τα  σφαγμένα αμνοερίφια και «εκτελεστή» τους τον Βουλευτή.
Προσβλέπουμε σε ταχεία περάτωση της ακροαματικής διαδικασίας ώστε να αρθούν και οι τελευταίες αμφιβολίες-  σε όποιον ακόμα τις έχει- περί του εάν πράγματι υπήρξε πολιτική σκευωρία στην άσκηση των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής.
Μέχρι τότε, συνεχίζουμε να επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας έναντι όσων συνεχίζουν  ακόμα και σήμερα να στρέφονται συκοφαντικά εναντίον του Ν. Μίχου, οι οποίοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, ο καθείς για ό,τι έπραξε.
Γ. Ζωγράφος
Συνήγορος υπεράσπισης Νίκου Μίχου